yahya255
Üye
Arkadaşlar plc mantığıyla bir motor kumanda devresi yapmak istiyorum okulda atmel gördüğüm için atmel kullanmak istedim girişler 24v gerilim bölücü ile 4.80 v - 5.1 v lara indirgeyip atmelin beslemesine ve her girişine ayrı ayrı vermeyi planlıyorum. Ayrıca birde lcd var. bununda beslemesi yine atmelin beslemesinden vericem. Çıkışlarda ise npn transistör kullanıcam 24 volt hep orda olucak bn transistörle şase verince 24v röle aktif olucak.
Sıkıntılarım:
1-Elimde usbasp (gittigidiyordan aldığım) bir programlayıcım var bu programlayıcıylan avr studioda yazmış olduğum programı nasıl işlemcime atarım. (bir sürü program denedim) Birde programlarken harici vcc yi benmi vericem yoksa dışarıdan hiç besleme olmıyacakmı
2-npn transistör olarak bc847 kullanmayı düşünüyorum sıkıntı olurmu.
3-Girişlerdeki gerilim bölücü mantığı ile işlemciye giriş yapmak sıkıntı olurmu. Aslında 7805 ile girmeyi düşünüyordum ama hem maliyet hemde isis simülasyondaki bir sıkıntı yüzünden vazgeçtim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum ayrıca önerilerinizide bekliyorum ( şunu şöyle değilde böyle yapsan daha iyi olur ) .
Sıkıntılarım:
1-Elimde usbasp (gittigidiyordan aldığım) bir programlayıcım var bu programlayıcıylan avr studioda yazmış olduğum programı nasıl işlemcime atarım. (bir sürü program denedim) Birde programlarken harici vcc yi benmi vericem yoksa dışarıdan hiç besleme olmıyacakmı
2-npn transistör olarak bc847 kullanmayı düşünüyorum sıkıntı olurmu.
3-Girişlerdeki gerilim bölücü mantığı ile işlemciye giriş yapmak sıkıntı olurmu. Aslında 7805 ile girmeyi düşünüyordum ama hem maliyet hemde isis simülasyondaki bir sıkıntı yüzünden vazgeçtim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum ayrıca önerilerinizide bekliyorum ( şunu şöyle değilde böyle yapsan daha iyi olur ) .