Merhaba.Bu kadar ekstem değerler öğrencilerin ödev yapması için verilemez,mutlaka burada bir yanlışlık olmalıdır diye düşünüyorum ben yine de.Teyit edilip sorulmuş,ama ben yine de bunun 1000 mA 'lik bir değer olabileceği üzerindeyim.
1000 A punto kaynak makinelerinden direnç kaynağı (akım kaynağı) olarak geçen ekstrem bir değerdir,öyle az buz da değil yani,ya da atıyorum endüstriyel çok büyük ölçekli akımların eldesinde,elektroliz sanayinde tristörlü redresörlerde gate'den akım kontrolü ayarlı
(Arkadaşımızdan da direk bunun istenecek hali yok herhalde) düzeneklerde,normal kaynak makineleri bile bu kadar yüksek akımla çalışmaz biliyorsunuz,ama smps'li cihaz ise işte o zaman akan sular çok değişiyor.Smsp'lerin 1000 A vereni bile normal trafolu olanlarına göre yükte çok da hafif olabilir,kol altına koyup da taşırsınız belki de.Bu şekilde de sevgili öğrencimiz de önce 1000 A akım kaynağı veren bir smps tasarımını teorik olarak da önce yapar (buna uygun devre elemanlarını bulup temin edebilirse tabi) sonra prototipini yapıp
kol altına koyup rahatça taşır diye düşünüyorum.Kolay gelsin.