- Katılım
- 30 Eki 2024
- Mesajlar
- 8
- Puanları
- 1
- Yaş
- 21
devre şeması bu şekilde bağlandığında trafo çıkışına yük bağlanmadığı halde aşırı ısınıyor ve -12volt çıkışında bi dengesizlik yaşanıyor aynı zamanda bu şemada potansiyometrenin bağlantısı doğru mu ?
GND kavramını bilmeyenlerle bu konuyu tartışmam.Yine kavşağa gelmeden U dönüşü yapıyorsunuz.
Soru bu:
78XX ler ve Lm317 nin bir arada olduğu güç kaynağı devresinin GND si neresi olur?
Yazılacak cevap olmayınca; sizde haklısınızGND kavramını bilmeyenlerle bu konuyu tartışmam.
Bizim gibi birisine yazılacak cevap mı bu?GND kavramını bilmeyenlerle bu konuyu tartışmam.
Bazıları hakediyor.Yazılacak cevap olmayınca; sizde haklısınız
Bizim gibi birisine yazılacak cevap mı bu?
Bu sorunun yanıtını vermek zor mu?Soru bu:
78XX ler ve Lm317 nin bir arada olduğu güç kaynağı devresinin GND si neresi olur?
LM317 nin veri bilgilerine bakarsanız aynı tür bağlantıyı görürsünüz.Acaba LM317 neden o şekilde bağlamışlar biliyormusun.
Bazıları hakediyor.
Acaba LM317 neden o şekilde bağlamışlar biliyormusun.
5 sayfadır yazıyorum. Hala anlaşılmadı mı?(Bilseydin zaten cevap verirdin.)
TRİP de TRİP azcık daha TRİP. (kaçak akım rölesi gibi oldumKonu, 12 V - 20 V meselesi değil. Konu karıştırma da, eğip/bükme de mahirsiniz.
Neden farklı ? neden? konu sahibi sabit ve ayarlı güç kaynağı tasarlamış birlikte kullanacak.Benim çizdiğim devrede LM317 nin GND si farklıdır.
Öyle bir şey yok. Ayarlı güç kaynağı tasarlanmış. Bağlantı hatalarından, aşırı akımdan trafo da ısınmalar varmış. Yüksek gerilimden bahseden kim ?LM317 den daha yüksek gerilim elde edebilmeyi planlamış
Tamamda ortak GND neresi?Köprü diyodun +ve- uçlarına bakarsan orada 24V görürsün. Ama çift çıkışlı trafo ortak GND ye göre kullanılırsa sadece 12V elde edilebilir. Voltaj ikiye bölünmüştür.
Bağlantı hatasını zaten anlattım. LM317 den fazla gerilim elde edebilmek için köprü diyodun eksi ucundan bağlantı alınamaz (Buradaki uygulama için)Öyle bir şey yok. Ayarlı güç kaynağı tasarlanmış. Bağlantı hatalarından, aşırı akımdan trafo da ısınmalar varmış. Yüksek gerilimden bahseden kim ?
Tamamda ortak GND neresi?
Hala aynı yerde mevzu devam ediyor.
GND kavramını sadece sen değil mütekamil mühendislere dahi anlatamadım. Ama yılmadan binlerce sayfa döküman inceledim Üstelik bu dökümanlar ingilizce oldukları için ayrıca da çaba gösterdim.GND kavramını bilmeyenlerle bu konuyu tartışmam.
Yazmanız sizin eksiğiniz dir.
Öyle bir kural yoktur. O kuralın gereksinimlerini yukarda açıkladım. Trafo amaca uygun olmalıdır. Veya LM317 den 12V tan daha yüksek voltaj istenmemelidir.78XX -LM317 ile yapılan tümleşik güç kaynağı devresinde ortak GND şarttır.
Ben çizdiğim şemada akımların gidiş yönlerini dahil her türlü etkileşimini de gösterebilirim. Ya siz?Bu şemada eksik/yanlış çizdiğinizi sizde biliyorsunuz bende;
Konuyu sağa/sola çekmek eksiğinizi düzeltmedi