Doğanbey06
Üye
elektronik kontrol kalemi kullanın tavsiye ederim sigortadan da kesmek daha iyi bir güvenlik sistemi olabilir
Ustalar LED armatür takıyordum.
Anahtar kapalıydı yanlışlıkla beni görmedi ve açtı.220 volt çarpıyordu.Ustalar bu durumlara karşı nasıl önlem alayım.
Usta stajyerim beni iplemiyolar.Yoksa bende böyle çalışmak istemem.eğitim şart dediğimizde bize kızıyorlar. herkes Allah'a emanet diyor ama. kitabını okuyup ta, "ben sizlere kullanasınız diye akıl verdim" kısmını okumamakta ısrar ediyorlar. birden fazla kez elektriğe çarpılmış biri olarak beni ilahlar korudu her seferinde. kaynak makinesine bile çarpıldım bana madalya vermeleri lazım.
artık her şeyi üfleyerek yiyiyorum, anahtarı aç, hangi sigorta bul ve sigortayı kapat. ve yeterli ışık -/ aydınlık varsa tümden elektriği kes. sonra işini yap. bu benim ne kadar korkak olduğumu göstermez. ne kadar dikkatli olduğumu gösterir.
ah be güzel insan, şeref satılmıyor ki alıp ta dağıtasın veresin gereksizlere. ne bileyim hani elektrikçi de değilim ama. biz bu işleri yaparken (ara iş olarak çalıştım) sigortanın, anahtarın başına adam dikerdik. hatta ustamızı dikerdik, işin amelelik kısmını bitirdiğimizde yer değiştirirdik. usta gelir kontrol eder sonra komut verirse sigortayı/ anahtarı açardık. kendine dikkat et güzel insan.Usta stajyerim beni iplemiyolar.Yoksa bende böyle çalışmak istemem.
Usta stajyerim beni iplemiyolar.Yoksa bende böyle çalışmak istemem.
Forumlarda staj defteri yok mu diye bağrınan gençlerden de bahsetmedin üstadım.stajyerden bi katkı beklenmemeli.
iş yeri stajyere katkı sağlamalı.
stajyer sorumsuzca hareket etmemeli.
stajyerlerden sorumlu teknik personel olmalı ve sorumluluğunun bilincinde olmalı.
illa aksiyona girilicekse stajyerin teknik personelin nezaretinde yardımcı olması veya çalışması daha uygundur.
daha elektrikten hiç bahsetmedim di mi?!