Şahsıma hakaret ettiğini ben de iddia etmedim. Zaten benim kullandığım kelime de hakaret sayılmaz çünkü bu davranışın senin şahsının önemli bir özelliğidir veya değildir bu kısım beni ilgilendirmez ancak şu aşağıdaki cümleyi en azından bu konuda karşılıksız paylaşımlar yapan birine yazmasaydın daha iyi olurdu.
Bu konuda bedavaya bir şey paylaşmam,
niyetin ciddiyse para konuşur,
parayı basarsın teorisini dahi anlatırım.
Evet belki sizinki kadar elektroniği iyi bilmiyorum ancak bildiğim ve anladığım kadarıyla açıklamaya çalışayım.
Kısaca paylaştığın videodaki devre:
hızlı şarj edilen bir süperkapasitörün yavaşça ledler üzerinden boşalması.
Denklemleri enerji üzerinden düşünmek doğru sonuca götürür,
elektrikte her zaman su ile benzetme yapmak mümkündür,
bu devreyi benzetirsek:
hızlıca misal itfaiye hortumu gibi bir şey ile bir depo suyu doldurup,
küçücük bir muslukla bu suyu uzun zamanda geri boşaltmak.
Giren ve çıkan su miktarında bir değişiklik yoktur, free bir şey yok.
Örneğin 1W lık Akula 0083 isimli şemadaki devrede kullanılan capacitor ne kadar süper emin değilim ancak 2200 mikro farad olduğu yazıyor. Hesaplamaların kolay olması için bu şemayı ele alalım ve capacitor de depolanan enerjiyi hesaplayalım. Senin iddiana göre ledlerin uzun bir süre yanabilmesi için senin de belirttiğin gibi depolanması gerekiyor.
Bir capacitor de depolanan enerjiyi nasıl hesaplıyorduk. Uzman arkadaşlar yanlışım var ise düzeltebilirler.
E = (V^2 * F) / 2 => (Joule)
Denklemden gördüğün üzere voltajın karesi ile Farad değerini çarpıyoruz ve ikiye bölüyoruz. Bu joule cinsinden bize maximum depolanabilecek enerjiyi veriyor. Wh cinsinden bir değere ihtiyacımız olursa bu değeri 3600 ' e bölerek bulabiliriz.
Diğer yandan ilgili devrede 3 adet 5 mm beyaz şeffaf led kullanılmış ve yanılmıyorsam nominal parlaklıkta yanabilmesi için 1 adedi 3V gerilim ile 20 mA değerinde bir akım çekiyor.
O halde depoladığımız enerji
(3 ^2) * 0,0022F / 2 = 0,099 Joule dür. Bu ise 0,0000275 Wh eder.
3 adet ledin toplam güç ihtiyacını hesaplayalım.
P = V * A = 3 * 0,020 * 3 led = 0,18 W eder.
Yukarıda capacitorde depoadığımız enerji ile bu ledleri ne kadar süre ile yakabiliriz bunu hesaplayalım. Bunun için yukarıda hesapladığımız değeri bu değere bölüp 3600 ile çarparak kaç saniye süre ile yanacağını hesaplayabiliriz.
T (saniye) = E / P = 0,0000275 / 0,18 * 3600 = 0,55 saniye eder.
Senin de gördüğün gibi bu sistemde senin sandığın gibi enerji depolanıp sonra harcansaydı bu 3 led yarım saniyeden biraz daha fazla yanıp sönecekti gördüğün gibi öyle olmuyor. Ayrıca Akula 0083 ile ilgili daha detaylı videolar izlersen anlayacaksın 9V luk yada 3V luk pilden senin sandığın kadar fazla akım çekilmiyor.
Bu devredeki ledler ayrıca sönmüyor en azından ledler ömrünü tamamlayana kadar (50.000 saat = 5,7 yıl) sürebiliyor.
Ayrıca bu sistemi daha önce linkini paylaştığım şu adresten iletişim kurarak sipariş verebiliyorsun. 30W 'tan 2 Mega Watt a kadar sistem oluşturabiliyorlar bilgin olsun.
https://infinitysav.com/freeenergydevice
(PCB Device)
Şu şekilde videolar hazırlamışlar.
Elbette konuya ön yargıyla bakmanızı anlayabiliyorum. Ben de konuya sizin gibi çok şüpheci yaklaşıyorum ancak yapılan çalışmalar öyle ciddi boyuta ulaştı ki bence biraz daha fazla ciddiyet, dikkat ve matematik bilgisi gerektiriyor.
Buraya kadar anlaşabildiysek bu konuların üniversitesinin 1. sınıfını başarıyla tamamlamış olursun.
Bu konuları daha önce farklı bir başlık altında teorik olarak tartışmıştık. Konunun mekanik olarak mümkün olduğuna ikna olduktan sonra şu başlığı oluşturdum tüm yorumlarıyla sen de okuyabilirsin. Gördüğün gibi o bahsedilen uzman kişileri göremedim yorumlarda...
http://kontrolkalemi.com/forum/konu/termodinamik-yasalarını-ispatlayalım.115162/
Başka sorun varsa yanıtlayabilirim.