Bedava enerji üreten devre - yardım! (Akula 0083)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çeşitli watt larda enerji jenere eden bazı devreler paylaşıyorum. Bu devrelerin kısa sürede şarj olup joule thief - joule hırsızı devreleriyle desteklenerek kapasitör ve trafo ikilisiyle led lerin uzun süre yanmasını sağlayan düzenbaz devreler olduğunu iddia ediyorsunuz.

Bence doğru yoldayız ancak bazı konularda yanılıyorsunuz.

1. Kullandıkları kapasitörler süper yada ultra capacitor değildir. Ayrıca bu türden kapasitörler sizin sandığınız gibi yarım saniye yada 1 sn gibi sürelerde şarj olamazlar 1F tan büyük (2,7V yada 5,4V) capacitorleri istediğiniz güç kaynağıyla şarj etmeye yeltenin bunu bu sürede başaramayacaksınız. Buna capacitor un iç direnci müsade etmez. Elimde 1F ve 200F değerlerinde 2,7 voltluk çinden getirdiğim capacitorleri bizzat kendim denedim ve biliyorum. Ayrıca bu ledler sandığınızdan çok daha uzun sürelerde yanıyorlar konuyla ilgili diğer videoları izleyerek buna tanık olabilirsiniz.

2. Hazırlanan devrenin amacı sadece ledleri yakmak değildir. Devre aynı zamanda bir güç kaynağıdır. Örneğin 1 W'lık olanı senin iddiana göre minumum 3-4 mW max 180mW ile ledleri beslerken diğer yandan kendi wattajında başka bir yükü kaldırabilmektedir. Bunu en son paylaştığım yukarıdaki 2 videoda görebilirsiniz. Devredeki ledlerin amacı devrenin yük bağlı olmadan da çalışabilmesini sağlamaktır. Videolardaki sanırım 30 yada 60 W olanıdır.

Devreyi dikkatle incelerseniz 1W lıkta 2, 30 W'lık olanında 1 adet anten olduğunu görürsünüz. Diğer sargılar ise trafonun primer ve seconder ini oluşturur. Burada amaçlanan primere verdiğiniz ac akımın frekansının seconderin rezonans frekansında olmasını sağlamaktır. Devrede kullanılan TL494 entegresi ise içindeki osscillator ve ayarlanabilir pot ile size bu frekansı ayarlama olanağı tanımaktadır.

Asıl sormanız gereken soru şudur;

"Bize okulda bunun termodinamiğe göre imkansız olduğunu öğrettiler. Bunun mümkün olamayacağını kanıksadık çevremizden gördüğümüz kadarıyla bunu mümkün gösteren bir sistem göremedik. Peki bu sistem nasıl oluyor da çalışıyor?"

Bu sistem sizin sandığınız gibi free energy değildir. Zaten atmosferde yada dünyanın çevresinde bulunan (Havaya tutunan (statik) yada elektromanyetik) enerjiyi bize geri vermektedir. Bu tıpkı güneşin bizzat ışıklarından, ısısından rüzgardan deniz dalgalarından gelen enerji gibidir. Termodinamiğe de aykırı kesinlikle değildir. Burada şaşılacak bir durumda yoktur.

Bunu biraz daha detaylı açıklayalım.

Atmosferin sürekli yenilenen elektrik yükü barındırdığını biliyorsun ve bu yükün zaman zaman şimşekler ve yıldırımlar ile tıpkı bir capacitor gibi deşarj olduğunu tüm bilim çevreleri kabül eder ve bu yıldırımların gücünü ölçmüşlerdir.

Bu yıldırımlar 200 milyon Volt ve 200.000 amper 28-30 C sıcaklığa ulaşabilmektedir. Yeryüzünde saniyede 2000 yıldırım gözlemlendiği bilinmektedir. Ortalama bir yıldırımı 1 milyon V 30.000 amper olarak belirlesek bu devasa capacitorun küçük bir dejarjı dahi 60.000.000 MW civarındadır. Atmosferde bu enerjiden çok daha fazlası vardır. Bu capacitorü kullanılabilir elektriğe çevirmek için yıldırımların oluşmasını beklemek zorunda değilsin. Hatta yerküre atmosferden binlerce kat daha büyük bir capacitor gibidir.

Bu yazılanları sen de doğrulayabilirsin.

http://www.elektrikport.com/teknik-kutuphane/yildirim-enerjisi-kullanilabilir-mi/4306#ad-image-0

http://www.elektrikport.com/haber-r...ik-enerjisi-uretmek-mumkun-mu-/170#ad-image-0

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/simsek-ve-yildirimin-inanilmaz-gucu-256440

Bu anlattıklarım atmosferin ve yerin statik elektrik gücüydü. Bunun çok daha fazlası Elektro manyetik olarak belirli frekenslarda atmosferde ve yerkürenin yüzeyinde güney kutbundan kuzey kutbuna doğru akmaktadır. Bunun için yukarıda paylaştığım ingilizce yazıyı okuyabilirsin yada konu hakkında daha fazla araştırma yapabilirsin.

Şimdi bu bilgiler ışığında eline bir kaç bin mikro faradlık bir capacitor al havaya kaldır ve kendine şu soruyu sor.

"Atmosfer ve Yerküre gibi devasa capacitorler ile bu elimdeki küçücük capacitor u şarj edemeyecek kadar aptal olabilir miyim?"

Elbette bu kadar aptal olamazsın. 4-5 yıl Elektronik ve fizik dersleri alıp bunu başaramayacak adamı bırakın ferrariye dolmuşa dahi bindirmemeleri gerekli bana göre :)

Bu söylediklerim hiç başarılamadı mı? Elbette yapıldı.

Havadan elektrik üretimi ile ilgili çalışmaları ülkemizde lise düzeyindeki öğrenciler yaparken bu konunun uzmanları için bu projeler ana sınıfı projesidir. Hüriyetteki bu yazı bu devrelerle direk alakalı olmasa da bir başlangıç projesidir. Havadan elektrik üretimi diye google da aratırsanız çok basit devreler ve alüminyum levhalarla bunu başarabilirsiniz. Zira atmosferin üst katmanları ve yerküre arasında 100 milyon voltluk gerilim bulunmaktadır. 5-10 metrede bir ampülü en basit proje ile bile yakabiliyorsunuz. Aşağıdaki linkte yarışmada birinci olan arkadaşın hikayesini okuyabilirsiniz.

http://www.hurriyet.com.tr/havadan-elektrige-birincilik-odulu-40602965

Türkiye'de TMZ enerji tarafından çeşitli zamanlarda lansmanı yapıldı. 48 kW üreten kapagen jeneratörü yine aralarında 10 metre bulunan 2 topraklı bir yapıdır. 220V ile 20-30W arası beslendiğinde 48 hatta 100 kW kadar enerji üretmektedir. Daha doğrusu devasa kapasitör olan dünyadan bir miktar dejarj yapmaktadır. Bu Tesla nın belki daha önce okuduğunuz ama es geçtiğiniz projesidir. Şu an patenti Tariel kapanadze isimli Gürcü asıllı bir adamdadır. Bu kişilerle aralarında nlaşmazlık çıkınca proje iptal olmuştur.



Dünya genelinde çok daha iyileri yapılıyor. Rusyadaki tesla kuleleri ile ilgili bu videoyu mutlaka izlemelisiniz.



Tesla bobinini ile ilgili projelerini sadece enerjiyi kablosuz iletmekle ilgili olduğunu sanmayın. Araştırınca öyle olmadığını göreceksiniz.

Konuyla alakasız mesajlar yazan arkadaşları kınamaya dahi tenezzül etmiyorum. Onlar terbiyesizliği zeka zanneden gürühtan oldukları için ciddiye almıyorum.

Konuyla ilgili karşı tez oluşturabilecek zeki arkadaşlara her zaman çarşaf çarşaf yazmaya hazırım. Her konuya burnunu sokan yüksek sayıda mesaj sayısına ulaşmış güya deneyimli arkadaşların böyle sığ mesajları beni biraz sinirlendirse de artık çok da ciddiye almıyorum. Bu 100. mesajımda dahi benden bir şeyler öğreniyorsunuz.

Arkadaşlar ben de sizlerden bir şeyler öğrenmek istiyorum.
 
Son düzenleme:
Tamam söylediğin değerlerde devreyi yap istediğin fiyattan almaya hazırım.
Yoksa adını sen koy.

Gerçekten bahsettiğine yakın enerji kaynakları var ama
bahsettiğin güçlerde değiller, ve tam olarak bahsettiğin gibide değiller.

Bu konuda bedavaya yazmam dememin sebebi
yazdıklarımızın kıymetini bilmiyorsun
belki fiyatını bilsen değer verirsin.
 
Elektroniği benden iyi biliyorsan sen yap ben senden satın alayım. 30W olanın fiyatı 30TL'yi geçmiyor. Topraklı 4 kW olanının maliyeti 150 TL'yi geçmez işçilik hariç.

Siz yapın ben sizden satın alayım. İki elektronikçi arkadaşıma da götürdüm yapmak istemediler. Aklına etmekten korktu ikisi de, merak etmeyin buradaki bilgiler aklınıza mukayyet olur. Son uzun yazımı okuduktan sonra size bir şey olmaz. Hepsi akla mantığa uygun işler.

Ayrıca bir iddiada bulunuyorsan bunu açıkla hep birlikte öğrenelim. Böyle bol keseden savurmayalım.
 
Son düzenleme:
Tamam söylediğin değerlerde devreyi yap istediğin fiyattan almaya hazırım.
Yoksa adını sen koy.

Gerçekten bahsettiğine yakın enerji kaynakları var ama
bahsettiğin güçlerde değiller, ve tam olarak bahsettiğin gibide değiller.

Bu konuda bedavaya yazmam dememin sebebi
yazdıklarımızın kıymetini bilmiyorsun
belki fiyatını bilsen değer verirsin.

Arkadaşın daha uçuk fikirleride var güç trafolarının varlığını inkar ediyor.Alternatörlerde enerjinin üretilmediğini aslında bizim kandırıldığımızı bahsini ettiği yöntemlerle elektriğin üretildiğini bizlerin de enerjinin hes,nükleer santral ,rüzgar türbinleri ,güneş enerjisi gibi sistemlerin aslında olmadığını ve safsatalarla kandırıldığımızı bunların çalışmalarının ve sistemlerinin kitaplarda anlatıldığı gibi olmadığını iddia etmektedir. Geçmişte bu konularla ilgili çok tartışmıştık kilitlenen ve silinen hatta forumdan ceza aldığı konular var.Bunları bilerek yorum yazın ilgili arkadaşa :)
 
Son düzenleme:
Arkadaşın daha uçuk fikirleride var güç trafolarının varlığını inkar ediyor.Alternatörlerde enerjinin üretilmediğini aslında bizim kandırıldığımızı bahsini ettiği yöntemlerle elektriğin üretildiğini bizlere de enerjinin hes,nükleer santral ,rüzgar türbinleri ,güneş enerjisi gibi safsatalarla kandırıldığımızı bunların çalışmalarının ve sistemlerinin kitaplarda anlatıldığı gibi olmadığını iddia etmekte geçmişte bu konularla çok tartışmıştık kilitlenen ve silinen hatta forumdan ceza aldığı konular var.Bunları bilerek yorum yazın ilgili arkadaşa :)

Evet o yazıyı bende okudum hypercubematrix isimli bir arkadaştı. Teorileri kısmen doğrudur. Şimdiye kadar bu hileler yapılmadı ise de bundan sonra bu hilelere başvurabilirler. Ben sizi bu yazıda uyardım. O kişi ben değilim öyle bir iddia atılmıştı ortaya ancak ben mesajı gördükten 1 gün sonra çöpten silindi o mesaj ve cevap verme fırsatım olmadı. Bu konuda bana iftira atanları bu forumdan kovmaları gerekiyordu. Ayrıca sayın @binbaşı gibi donanımlı arkadaşlar böyle savlarını destekli savunamayan arkadaşlara çok kolay yazabiliyorlar. Biri o yazıda bana selam gönderiyor. Gelseler ya tartışmanın göbeğine bizzat benimle tartışsınlar ben bunu istiyorum. Bir ara lütfedip buyursunlar. :) Sayın @binbaşı sizden bahsediyorum. Lütfedin lütfen.

Arkadaşlar ayrıca bu konuda çok güzel para var. Bizim burda TEDAŞ 1 MW kadar lisanssız üretime destek veriyor.

Şu sistemin 100 kW olanını yapmış olsak ki nasıl yapılacağının tüm dökumanlarına sahibim.
1 kW lık üretime 7 dolar cent yaklaşık bürüt olarak 30 kuruş ödüyormuş.

100 * 0,30 * 24 saat * 30 = 21.600 TL gelir elde etmek mümkün.

Lisanssız hakkımızın tamamını kullanırsak aylık 216.000 TL gelir elde edebiliriz ne diyorsunuz?
 
Son düzenleme:
30TL olanını 3000TLye
150TL olanını 15000TL ye alırım,
100 katı teklif veriyorum, yap getir, uçak biletinide yol otel masraflarınıda karşılarım,
yeterki gerçekten bir şey yap, yapmadığın şeylerin çalıştığını iddia etme.
 
30TL olanını 3000TLye
150TL olanını 15000TL ye alırım,
100 katı teklif veriyorum, yap getir, uçak biletinide yol otel masraflarınıda karşılarım,
yeterki gerçekten bir şey yap, yapmadığın şeylerin çalıştığını iddia etme.

Ben seni bir müşteri olarak görmüyorum. Boşuna kasma paranla rezil ediyorsun kendini okuyup anlayan zeki insanlar seni çok kınayacaklar. 100. mesajımı düşünerek tekrar okuyun bu eylemi yapmadan anlayamazsınız.

Ayrıca ben müşteri değil finansör arıyorum. 30W, 4kW gibi cihazları üretip satmak çok bir şey kazandırmazlar. Direk 100 kW olanını benim dizaynıma göre yapıp patent almak istiyorum. Sonrasında ürettiğimiz elektriği satma peşinde olacağım yada büyük santraller kurma çabasında olmak beni daha çok mutlu eder. Bunları gerçekten yapabileceğimi düşünüyorum. Yakın zamanda seri ilanlar bölümüne prototip ürünlerim ile ilgili yada finansör arayışım ile ilgili ilanlar bırakacağım. Görürseniz siz de değerlendirebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Tamam yap prototipleri konuşalım.

Doğru söylüyorsun para adamı rezilde eder vezirde
ama
zenginin malı (yani mal olan zengin) züğürdün çenesini yorar.
 
Almadan vermek allaha mahsus sen bir kğ karşisina terazıye 900gr ağirlık koy denk gelırse bedava enerji uretılır ınanırım okadar basıt konu olsaydı hele birde elektronikle çozum insanoğlu uzayda gezıyor boyle bişeyı çoktan yapardı arşimet kanununu hatırlayın elektrıkte tesla gıbı bır dahi bu işe aylarca uğraştı bir adım yol katedılmedı demekkı olmıyacak duaya amin demek gıbı bişey arkadaşlar yanlış anlamayın şahsen ben zamanımı mantiksız dıye harcamam
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,903
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst