Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aşağıdaki resimde boş bir breadboard kartı yer alıyor.Elemanların bacakları delikli yerlere geçirilip,devre bağlantıları ince kablolarla yapılıp besleme kaynağına(Pil,akü,güç kaynağı,trafo,vb.)bağlanıp ayni delikli pertinaks(Amatör elektronikçilerin basit devrelerde tercih edip kullandıkları,her yanı delikli ve deliklerin çevresi bakır temas yollu)kullandıkları gibi deneysel,görsel olarak çalıştırılıyor.Yalnız breadboardda bakır iletkenler yoktur,tamamı plastik ve delikli yapıdadır.
Bu da üzerinde herhangi bir devre yapılmış örneklenmiş bir halinin resmidir.
Devrenizdeki elemanları da ayni aşağıdaki şekildeki gibi dizerek resmini alacaksınız.Bütün olay budur.Kolay gelsin.
Derdine derman olmaya geldim. Eğer yazdıklarımı dikkatli okursan kesinlikle yapıcaksın garanti veriyorum.
Bu resmi senin için düzenledim.
Devrendki hatalarınında söyliyim. Sen gelmişin ledi , direnci dikey olarak takmışsın. Yani iki bacak kısa devre olmuş oluyorr. Dikkat etmen gereken şey sadece boardın dikey olarak kısa devre olması.