-buchollz rölesi-

hermetip trafoda bucholz olmaz .sakın ha sakın yağ yada başka bir kapağını açmayın hermetip özelliği kaybolur.OG tarafı enerjisi tedaş tarafından kesşilip geldiğinde açıyor ise bu bucholz değil bu sizin yağ seviyesi yada trafo üstündeki diğer bir hata kontağını bucholz rolesine bağlamanızdan trafo teknik elemanından yardım alın
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hemetik trafo: Rezerv tankı (genleşme-yedek)olmayan trafolardır.
Bucholz Rölesi: Rezerv (genleşme-yedek) tank ile anatank arasındaki yağ akışı sağlayan boruya monte edilmiş Trafo koruma elemanıdır.
Yağ akış rölesi: Rezerv tank ile kademe arasındaki boruya monte edilmiş Bucholz rölesi pirensibi ile çalışmayan sadece yağ akışı ile ve yağın boşalması durumunda çalışan trafolarda kademe korumasında yararlanılan elemandır.
 
Son düzenleme:
her şey birbirine girmiş durumda . birinin siyah dediğine biri kara diyor ve herkes kendinden çok emin. en azından insan ben yanlış hatırlamıyorsam yanlış bilmiyorsam şöyledir dese ne kadar güzel olur.
 
hermetik trafo adı üstünde dış ortama kapalı trafo. bucholzun bir girişi vardır bir çıkışı hadi bucholz bağladınız çıkışını körlüyormusunuz. hermetik trafolarda bulunan alet bucholz değlildir. hermetik basıncı gösteren röledir.
 
hermetik röle genleşmeye bağlı çalışır buchollz rölesi bulunmaz
 
Arkadaşım öncelikle sinyal kablolarını bi kontrol et derim, yanlış bağlantı yoksa trafodan gazı bi balon yardımıyla alarak yanıcı mı değil mi kontrol edin sonuca göre hareket edersiniz
 
Hermetik Koruma Rölesi: Atmosfere tam kapalı, hermetik transformatörlerde kullanılır. 630 KVA ve üstü güçteki transformatörlere konulur. Bu röleler yağ seviye göstergesini, sıcaklık göstergesini, Buchholz rölesini ve ayrıca fazladan basınç rölesini ihtiva eden tek bir röledir.
 
Arkadaşların dediği Hermetik Trafolarda Buchholz Rölesi yoktur Onun yerine hermetik trafo koruma rölesi vardır , uygulama tecrubesi olarak söylebilirim bu röleler ve bu trafolar başlı başına beladır. genleşme depolu trafoların yerine tutamazlar.

Diğer bir konu RMU ;

Bunu Türkiyenin başına bela ettiler normalde çok basit sayılabilecek bir arızada bile komple değiştirilmesi gereken yada tamir edildiğinde hem verim vermeyen hemde yenisiyle aynı fiyatta maliyetler çıkaran bu mal,MMMH-HD 'den çok farklıdırlar bu hücrelerdeki bir arızada parça bazında değişim yapılarak arıza giderilebilirken RMU da bunu yapabilmek mümkün değildir ayrıca RMU , MMMH-HD değildir RMU genelde RMU Diye adlandırılarak ifade edilir bazen MMMH-GD olarakta ifade edilir.
 
Hermetrik Trafolarda Buchholz Rölesi yoktur dolaylı alarak nefes almaz ve nefes vermezler

bu durumda trafoda ekstrem bir olay meydana geldiginde aşırı bir iç basınçta

gaz/açma ve gaz/alarm rölesi vardır bar basıncı gözetler bu röleler ve ayar

sahaları vardır ayarlanan degerin üzerinde basınçta açma meydana gelir..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,268
Mesajlar
924,853
Kullanıcılar
451,681
Son üye
erenhit

Yeni konular

Geri
Üst