CNC Router Yapımı - Fotoğraf Video ve Açıklamalı anlatım.

evet :D
gizli reklam oldu biraz ama videoyu tekrar editleyemedim, bu siteye muhalefet olacağını sanmıyorum. iki farklı dal sonuçta. :eek:
 
Valla CNC ye değilde amatör CNC router yapımına diyelim :eek:
 
elinize sağlık router güzel olmuş.baştan sona okudum çok güzel bilgiler var.pc proğramı ne kullanıyorsun?mdf yi kesmeden önce parça sıfırı yapıyormusun?mutlaka bir başlangıç noktası vardır.
 
CAM programı V-Carve Pro, kontrol ise Mach-3. sıfırlama tabii ki yapılıyor CAM programına koyulan malzemenin boyutunu ve başlamak istediğiniz noktayı belirtiyorsunuz. takımı manuel olarak o noktaya konumlandırıp kesime başlıyosunuz.
 
Burayada ekleyeyim kaybolmasın :)

Yaptığım CNC ile dün birkaç engraving denemesi yaptım.
Fotoğrafta solda görünen 6mmlik pensi 3mm ye çeviren aparat. Bu aparat sayesinde artık 3mm lik uçlar da kullanabiliyorum.
Sağda görünen ise dremel 9924 karbür engraving ucu.
Bu uç metal üzerine yazı kazımada çok başarılı ve körelmiyo meret :)

önce standard bir yazı denemesi yaptım.


ardından işi biraz mikro seviyeye taşıyıp hem yaptığım cihazın kapasitesini görmek hem de biraz eğlenmek istedim bakalım 0.02mm derinliğinde 0.6mm büyüklüğünde harfleri çelik sac üzerine işleyebiliyormuydu makine :)


Ben çok eğlendim ve heyecanlandım bunları yaparken ve videoları biraz editledim umarım sizin de hoşunuza gider izlerken :)
 
bu arada calisma odamin yapim oncesi ve yapim esnasindaki fotograflarini koyayim ahahaha :D

sakin boyle calismayin :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,139
Kullanıcılar
450,985
Son üye
berkoooo

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst