CNC step motor kontolü, yazılımi

öncelikle sistem düz bir ray üzerinde yani eğimsiz bir düzlemde hareket edecek.vermiş olduğunuz tb6560 sürücü örneğini araştırdım ve şunu buldum; 4 Axis TB6560 Stepper Motor Driver Board Controller 3A MACH3 + Handle Controlle | eBay . bu örnekte bir de kontroller var acaba bu kontroller benim istediğim hareketleri yapmaya yeter mi? pc den yönetmek gerekirse ve yeni bir yazılım gerekirse çok mu maliyetli olur, yada mach3 veya asda gibi programların benim işimi görece özelliklerini öğrenmek/kullanmak mümkün mü ?

ben kameramanım ve kendi çektiğim işlerde bu sistemi kullanıp hareketli timelapse görüntüler çekmek istiyorum eğer iletişim kurabilirsek bu konu hakkında daha detaylı konuşabiliriz, nerede yaşıyorsunuz? daha önce fotoğrafçı arkadaşa yaptığınız sistemin fotoğrafı veya videosu varmı acaba?
saygılarımla,,
 
Verdiğin örnekteki 6560 li kart, PC (mach3) veya G-code lara göre motorların ihtiyaç duydukları sinyalleri üreten cihazlarla, step motor arasına takılan Step motor sürücü denen kartlardan.

Bu step motor kullanman durumunda 6560 li kartların en basiti bile senin işini görebilir. Bu kısım hazır diye düşünelim.

Asıl önemli olan bu motorların ne şekilde hareket etmelerini istediğin. Anladığım kadarıyla 3 eksenli bir enterpolasyon yapacaksın.
Ne tür hareketler yapılacak ve nasıl tarif etmek istiyorsun yada nasıl tarif etmen gerekiyor. Atıyorum salınımlı hareketler varmı. Eksenlerin hızları değişkenmi, hızların birbirlerine oranı değişkenmi, vs. vs.

Daha önce dediğim gibi bunlar belli olursa önümüzü görmek daha kolay. Verdiğin linkteki gibi bir kartı belli hareketlerin programlandığı bir mcu ile sürmek çok da zor değil.

Sorduğum bir şeye hala vevap vermedin.. Mekaniğin hazır mı? Maliyetin çok büyük kısmı mekanik olacak diye düşünüyorum..

Video konusunda maalesef yok. CNC ile ilk önce ismimi de yazmadım. Öyle yaptığı herşeyi belgeleyenlerden değilim.
Arkadaşı uzun süredir görmüyorum ama sorarım.
 
Forumdaki mesaj sayım az olduğu için özel mesajınıza cevap veremedim şimdi mail atacağım..

mekaniğim hazır değil ama yazılım, kontrol kısmını halletmek benim için çok daha zor görüneni ve alacağım cevaplara göre birkaç değişiklik yapmak gerekebilir. Yazılım konusunda tatmin olduktan sonra o kısma geçmeyi düşünüyorum açıkcası...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,945
Mesajlar
921,907
Kullanıcılar
451,128
Son üye
prosapiens

Yeni konular

Geri
Üst