Dalgıç Pompalar Hakkında Öğrenmek İstedikleriniz

KAEL'in yeni çıkarmış olduğu monofaze ( KE-dp trifaze versiyonun monofazesi ) röle ile koruma yapabilirsiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arastirdim kael fkr4 bunu buldum.bu ozellikleri su biterse veya hortum katlanirsa motora zarar vermeden durdururmu ozellikkeri bunlar:- Faz yoklugu- Faz sirasi kontrolu- Asiri gerilim korumasi- Düsük gerilim korumasi- Gerilim dengesizligi (asimetri)* korumasi- Asiri frekans korumasi- Düsük frekans korumasi 'dir.Cihaza enerji verildiginde frekans ve gerilim ayarlanan degerler içindeyse ve faz sirasi dogru ise cihaz, röle kontagini çeker. Yukarida belirtilen hatalardan herhangi biri olustugunda( Faz yoklugu ve Faz sirasi disinda) ayarlanan süre sonunda röle kontagini açar. Faz yoklugu ve Faz sirasi hatasinda zaman saymadan çikiskontagini açar.Sistem* tekrar normal degerleredöndügünde, ayarlanan zaman sonundaçikis rölesi* kontagini kapatir.


bunda akim korumasi yokmus.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaslar butun bılgılerınız ıcın cok tesekkur ederım sagolun
 
merhaba sondaj kuyumuzda 14 metrede suyumuz var ve kuyuda 2inch dalgıc motor var 6 7 saat calıştırdıgımızda dahi suyumuz hala 14 metrede kalıyor bizde su ihtiyacımız arttıgından dolayı 3inch yada 4 inch pompa taktırmak istiyoruz sizce hangi tip dalgıc taktırmamız gerekiyor.tarımsal sulama için kullanıyoruz.suyu 300 metre ileriye 30m yükseklige basmamız gerekiyor ve son olarakda elimizde 5.5kw jenaratörümüz var.elektrik alma sansımız yok. ilginiz için şimdiden tşk
 
Teçhizat borularınız uygun ise,5 Lt/sn lik 4" pompa koyabilirsiniz.Buna ait motor 4 kw civarındadır.5,5 kw jeneratör ile,4 kw motoru çalıştırmanız mümkün olmaz,asgari,15 kva lık jeneratöre ihtiyacınız var.
 
Son düzenleme:
dinamik seviyesi 118 mt olan kuyuda 118 mt 5 inçlik dik milli derin kuyu su pompası atılıdır.bu kutu 75 hp lik elektrik motoruyla kayışlar yardımıyla çalıştırılmak isteniyor.gerekli olan su debisi 25 lt\sn dir. sulama amaçlı olarak kullanılmaktadır.400 mt *500 metrelik bir alan sulanmak isteniyor.kuyu arazinin tam ortasında....bu sisteme bu motor güç olarak kafi gelir mi? cevaplar için tşkler
 
dinamik seviyesi 118 mt olan kuyuda 118 mt 5 inçlik dik milli derin kuyu su pompası atılıdır.bu kutu 75 hp lik elektrik motoruyla kayışlar yardımıyla çalıştırılmak isteniyor.gerekli olan su debisi 25 lt\sn dir. sulama amaçlı olarak kullanılmaktadır.400 mt *500 metrelik bir alan sulanmak isteniyor.kuyu arazinin tam ortasında....bu sisteme bu motor güç olarak kafi gelir mi? cevaplar için tşkler


Dik milli derin kuyu su pompalarında verim genelde düşüktür. Birde millerin yataklardaki sürtünmesi ilave edilirse güç ihtiyacı oldukça artar.
Bahsettiğin kuyu için 75Hp limitlere yaklaşıyor. Çalışma esnasında bir sonun olursa;
kayış kasnak ile devir düşürerek ( su miktarını azaltarak ) normal çalışma sağlanabilir.
 
Kolay gelsin 10 hp 8 kademe 6 inç motopomp var motor terd döndüğünde 15 a düz döndğünde 25 a akım çekiyor acaba nedendir
 
Pompalar tek yöne çalışacak şekilde yapılır. Motor ters döndüğünde fanların su giriş şartları tamamen değiştiği için su alıp pompalama işini yapamaz, sadece suyu ” çalkalar”. dolayısı ile çektiği amper düşer.
 
Pompanın sık aralıklarla devreye girmesini engellemek için Genleşme tankları kullanılması gerekir motorun şah sayısını azaltmak için bir bakıma kullanılan az su miktarının karşılanması amacıyla.
Basınc şalteri ilede 3-5 bar ayarlamak mümkündür standart bar aralıgı 2 bar olarak üretilir.
Stajyerlik yaptıgım firmanın bir kaç pompasını yayınlıcam umarım sorun olmaz.

Bina Yüksekligine göre Bar oranı Ayarlanabilir
473.jpg

Basınç şalteri iç görünümü,


529.jpg

Fluid Kontrol,Hidrofor
634.jpg

Derin kuyu Dalgıç,



Konu dışına çıkmamak için çok kısıtladım,
 

Forum istatistikleri

Konular
129,076
Mesajlar
923,046
Kullanıcılar
451,362
Son üye
alp2234

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst