Dostum ,
Led displaylerinizin A segmenti yanmıyor. İlk iki displayde de yanmıyor.
Bu bana sanki 74 serisi entegrenizin çıkış vermediği yönünde şüphelerimi öne çıkarıyor.
Aşağıdaki ekli resimde kontrol etmeniz gereken hattı çizdim. Bu hatta iletim sorunu varsa hatta kopukluk veya temassızlık varsa bu sorun olacaktır. Entegre soketini de iyice kontrol ediniz. Olmadı elinizdeki eski 74 serisi entegreyi tekrar deneyiniz.
Devreniz şu an ölçüm yapıyor. Her şeyiyle normal çalışıyor. Tek sıkıntı 74 serisi entegre - display - bakır hatlarda sorun var. İlk iki displaylerinizde kısa devre yok ise ( üst ve alttaki 5 li bacakların ortadaki ucu şasedir. Bu uç hemen yanındaki kırmızı ile işaretlediğim uçla arasında kısa devre var ise A segmentinin yanmamasına neden olabilir.
Bu 4 durumu kontrol ediniz.
1- Birinci ve ikinci displaylerin A segmentlerinin yanıp yanmadığını kontrol edin.
2- Her iki displaylerin üst ve alt bağlantı ayaklarının orta uçları ile sağ ve soldaki pinleri ile aralarında kısa devre varmı kontrol edin.
3- 74 serisi entegre ile displayler arasındaki aşağıdaki resimde gördüğünüz kırmızı çizgi ile çizdiğim hattı kontrol ediniz.
4- 74 serisi entegreyi elinizdeki eski entegre ile veya varsa yenisi ile değiştirip deneyin. ( Değiştirmeden önce yukarıdaki tavsiyeleri kontrol etmeden takmayın kısa devre varsa yine aynı sıkıntıyı yaşarsınız )
Kolay gelsin.