Endüstriyel Elektronik Devre Arşivi

Boyle bir devre yerine daha hassas calisabilecek bir devre degerlendirseniz daha saglikli olmaz mi? Ilerde sorun yasamaktansa belki 2-3 TL daha fazla maliyet ile daha saglikli bir devre kurulabilir.
Basit bir pic (12F675 gibi. 0.7$), LM35 veya DS18b20 2TL . Trafo konusunda ise 5V/400-500 ma cikis veren ucuz adaptorler var smps 2-3 TL gibi. Verdigim fiatlar perakende icin, 250 adet aliyorum dediginizde ciddi farklar hasil olur.

Boyle bir devre dusunurseniz programini yazar, PCB sini cizerim ama gerisi size kalir :) Bu arada PCB basmasi ve delmesi olumdur, malumunuz oldugunu zannederim. Baskidevre gibi bir firmaya 500 adet bastirmak isterseniz sanirim tanesini 0.3-0.5$ gibi bir fiyata bastirabilirsiniz (+150 euro tooling) .

Endise ile eklenen not: Sadece yardimci olmak babinda yazdigim bir mesajdir. Lutfen ticari bir artniyet aranmasin.
 
Son düzenleme:
Öneriniz için teşekkürler sn. katana !
Önce şunu belirteyim, ben 35 yıllık çıraklıktan yetişmiş alaturka bir elektrikçi ustasıyım. Elime geçen bir elektronik devreyi malzemelerini alıp, montajını yapabilirim. Ama hangi malzeme ne işe yarar, amacı nedir hiç bilmem. Yani uzun lafın kısası, ben elektroniği bile bilmezken siz pic' ten bahsediyorsunuz. Nasıl yapılır, nasıl programlanır hiç bilmiyorum.

Madem bu konuda yardımcı olmak istiyorsunuz, tam olarak açık bilgi verirseniz ve kullanacağım malzemeler konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elbette,
hafta sonu şema, pcb+gerber ve kodu (hangi dil/compiler istersiniz?) hazırlar size gönderirim.
 
ben merdiven otomatigi yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
pic yazmak için ne yapmalıyım elektronik mezunuyum 1993
hiç bi şley bilmiyorum basit anlatacak bi döküman varmı
 
proteusta hex dsyası hatası diyor? ne yapmam gerekiyor
 
arkadaşlar kayan yazı devresi ve programı arıyorum elinde olan varmı
 
Programı ındrdım fakat hangı programla açıcaz bunu ?
 
Arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin ben recep yeni üye oldum size bir sorum olacaktı benim 12 v dc beslemeyle çalışan bir devrem var benim bu devreyi 24 saatte bir resetlemem lazım bu işi ucuz ve basit bir şekilde nasıl halledebilirim kumanda teknikleriylemi yoksa pic mi veya elektronik devreylemi halledebilirim bu işlem için hangi entegreler var elektronik konusunda fikri olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,973
Mesajlar
922,211
Kullanıcılar
451,167
Son üye
emrozgnnn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst