Merhaba.Bu takas işleminde oluşabilecek olası bir uyuşmazlığı izninizle ohm kanunu üzerinden (Zaten projelendirmede de seçilen dirençler bu kanuna göre entegre iç yapısına,iç direncine göre tam matematik bir hesapla projelendirilmekte) sizlere detaylı olarak açıklamaya çalışayım.
Bu entegreler iç yapısı itibariyle tam eşlenik gibi görülmelerine rağmen biri 4.5 amperi (Paralel bağlı 3 lm317 ile ki bu durumda iç direnç iyce düşecektir.) diğeri 5 amperi iyi bir soğutmayla dışarıya verirken,yani iç yapılarından elektronlar (amper) olarak geçerken bu yüksek amperi tam geçirmekte olan entegrenin yarıiletken iç direnç değerleri olarak,atıyorum biri 1R, diğeri 5R gibi 2 farklı
Elektrik dış tepkisi oluştursun.(Biri paralelle diğer tek entegreyle olacağından bu direnç farkları da oluşabilir) Siz buna lm338’deki dirençleri tam ve ayni kalarak bağladığınızda,örneğin değişken voltajlı bu çıkışı 1.5-32 volt dc. değil de 7.5-27 volt dc. bile olabilir,yani dış voltaj ayarlama karekteristiğinden mutlaka bir kayma (Bozulma da) oluşacaktır,ohm kanunu açısından bu her 2 entegrenin iç direnci tam bas alınıp da devreyi tamamlayıcı dış devre elemanları (Diyot,direnç,elektrolitik kondansatör,vb.) bu farklı iç dirence sahip entegre ile değişim yaptığınızda bu değişim,değerlerde kayma mutlaka da oluşacaktır,benim kendi görüşüme göre.Çünkü amper stabilizasyonu (Regülasyonu) yapılırken voltajın değişken yapılabilmesi esnasında,bu olay sadece entegrenin bu kendi iç yapısından tamamlanmıyor,dış devrede de ona ayrıca bağlanan diğer elemanlar dirençler,vb. tüm bu devre elemanlarıyla tümleşik olarak voltajı tam istenilen değerlerde çok keskin olarak da ayarlanabiliyor.Örneğin 1.5-32 volt dc. çıkış stabizasyonu bu yolla tam olarak da sağlanmış oluyor.Yani her 2 entegrenin salt kendi iç devre yapısının tıpa tıp ayni olması ama farklı amper geçirebilme özellikleri çok daha farklı bir iç direnci gösterebilme şeklinden dolayı bu olumsuzluğu mutlaka ama mutlaka da düşünüyorum.Kolay gelsin.