Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Sayın yawuz58.
2000 w. üreteceğim demişsiniz de kaç voltta 2000 w. almak istiyorsunuz. Rüzgar türbinlerinde kullanılan sabit mıknatıslı alternatörlerde 2000 w. almak için 48 v. olmak zorunda. 12 ya da 24 voltta 2000 w. zor alınır. Bunun için size 48 v. 2000 w.lık alternatör lazım. Şayet bu alternatörü sürekli 2000 w. alacak şekilde çalıştıracaksanız 48 v. 400 Ah akü grubuna ihtiyaç olacak. Akü şarj cihazı da en az 50 amperlik olmalı.
İnverter ise kullanacağınız cihazların toplam gücünden 2 kat büyük olmalı.

Yapmak istediğiniz sistemi tam bilemediğim için başka araç gereç motor ne güçte ve nasıl olur bilmiyorum.
teşekkür ederim ustam ama bu sistem bana biraz pahalı gelecek şimdilik ben bunu 1000w ye düşüreceğim galiba bizim burada sık sık elektrik kesilmeye başladı yapacağım sistemden önce elektrikler kesildiğinde bana 1 2 saat yetecek bir şey düşünüyorum akü inverter akü şarj cihazı ile bunu hallede bilir miyim ve aküyü hangi tip almalıyım
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayın yawuz58.
İlk yazınızdan anladığım, alternatör, motor karışımı farklı bir elektrik üretmek istediğinizdi. İkinci yazınızda ise elektrik kesintisinde kullanmak için bir sistem yapmak istediğinizi yazıyorsunuz. Şayet sadece elektrik kesintisinde kullanmak istiyorsanız benim kendi evimde yaptığım gibi yapabilirsiniz.

Ben, evimin çatısına kurduğum, kendi yaptığım küçük bir rüzgar türbinim vardı. 2 adet 100 Ah. jel aküleri şarj ediyordu ve elektrik kesintisinde evde kullanıyordum. Hemen bitişiğimize 5 katlı apartman yapılınca rüzgarım kesildi. Ben de kendi yaptığım bir akü şarj cihazını şebekeye bağlayarak aküleri şarj ediyorum ve elektrik kesintisinde kullanıyorum.

Size lazım olanlar ;
İhtiyacınız ölçüsünde kuru akü. Bu 100 Ah.de olabilir, 200 Ah.de olabilir. Sadece aydınlatma ve televizyon için 100 ah.lik akü 4-5 saat gidebilir.
12/220 v. inverter. Hesaplamada 300-500 w. inverter iş görür gibi görünsede bendeki 1500 w. inverter birkaç lamba açınca soğutma için fan devreye giriyor. En azından 1000 w. olmalı derim. Şayet buzdolabı çalışmayacak ise modifiye sinüs inverter iş görür.

10 amperlik akü şarj cihazını unutmayalım.

Ayrıca elektrik panosuna çift kontaklı 1-0-2 kutup değiştirici şalter koymalı. Şebekeden gelen faz ve nötürü bu şaltere giriyoruz. Ayrıca inverterden gelen faz ve nötürü de giriyoruz. Şalter 1 konumundayken Şebeke elektriğini kullanıyoruz. Şalteri 2 konumuna alınca akü elektriğini kullanıyoruz.

Yalnız bu arada mümkünse akülerden kullanmak istediğimiz linyeleri ayırmakta fayda var. Sadece lamba linyeleri ile tv. prizinin linyesini akülere bağlamak gerekir. Bu linyeleri ayırmak mümkün değilse elektrik kesildiğinde çalışan buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası gibi cihazların fişini çekmek veya kapatmak gerekir.

Belki biraz masraf oluyor ama elektrikler kesilince komşular mum ışığında oturuken, lambaları yakıp televizyon izlemenin keyfi bambaşka oluyor.
 
sayın şef ustam rüzgar türbinini yapacağım ama önce kesintide kullanacağım birşey yapayım diyorum
türbin biraz masraflı olacak galiba bu aralar biraz maddi sıkıntım var yeni ev aldım yerim uygun rüzgar çok yok onun için değişik hibrid bir sistem yapacağım tabi bu zaman alacak siz jel akü kullanmışsınız
bana kuru akü alın diyorsunuz kuru akü türbinde de kullanılırmı bu teknik bilgilerim az yoksa kimseyi rahatsız etmem 2000w rüzgar türbini için tam sinüs inverter mi almalıyım birde alternatör yukarıdaki mesajınızdan anladığım kadarıyla sabit mıknatıslı olmasımı gerekiyor işin özeti şu ustam inverter ve
aküleri her iki sistemde kullanabilirmiyim akü olmasada inverteri kullanılır değilmi ustam
 
Son düzenleme:
[video]https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=A1ifIQctVEc[/video]

buraya kadar tamam takıldığım yeri videonun özetinde yazdım nası olur rüzgara dayana bilirmi yüksek verim alınabilirmi sizce yorumlarınızı bekliyorum
 
Sinan ustam.
Verdiğin linkte benim youtube'da anasayfa geliyor, hangi videoya yorum yaptın, görünmüyor.
 
valla bilmiyom youtubenin kendi arama motorund arattınmı
 
Adsız.jpgAdsız.jpg

solidworks proğramıya uyraşıyom esnek melzeme ve hareket editöründe takıldım
 
Son düzenleme:
selam arkadaslar benyenı katılıyorum kendı yaptıgım ve calışan altarnator ben vıdeoyu yukleyemedım goreceksınız mukemmel .bıldıgımız 4 yada 5kanatlı vantilator kaidesi .orjınal sargılarını sokup yeniden sardım 38sipir14kutup 14 mınatıs elimle cevırıyorum 12volt 50vat ampul yanıyor cok basıt ve ucuz
 
hoş geldin sefa geldin. çaışmalarına alıntı bir sözle cevap vermek isterim,
(paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir)

e hadi bakalım kolay gelsin hayırlı çalışmalar
 
selam arkadaslar benyenı katılıyorum kendı yaptıgım ve calışan altarnator ben vıdeoyu yukleyemedım goreceksınız mukemmel .bıldıgımız 4 yada 5kanatlı vantilator kaidesi .orjınal sargılarını sokup yeniden sardım 38sipir14kutup 14 mınatıs elimle cevırıyorum 12volt 50vat ampul yanıyor cok basıt ve ucuz

tahmini kaç devirde 50 watt'ı buldunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst