Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Şefim verdiğiniz adresten alternatörünüzü gördüm.
dakikada 300 devirle dönerken yüksüz durumda 20 volt almak sizce yeterlimi? bu konuda ne düşünüyorsunuz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Şefim verdiğiniz adresten alternatörünüzü gördüm.
dakikada 300 devirle dönerken yüksüz durumda 20 volt almak sizce yeterlimi? bu konuda ne düşünüyorsunuz?
20 volt tabiki yeterli değil. Bu ilk yaptığım alternatör olduğu için çıraklık dönemine denk geldi. Şimdi çok daha iyisini yapmaya çalışıyorum.
 
selamlar şef ben sizin çalışmalırnızı ve yazdıklarınızı titizlikle okuyorum.uludağ üniversitesinde okuyorum.son sınıftayım benim bu okulu bitirebilmem için bir proje yapmam şart her arkadaşım farklı bir proje aldı benim aldığım projede rüzgar gülünden elektirik elde etmek..
bununla ilgili bir sunu bir site ve devreyi yapıp çalıştırmam lazım..
sadece 3. sü kaldı ve sizden yardım istiyorum 1 hafta içinde bitirmem lazım.sıfırdan yapıp bitirmem lzım..ama şunu söyleyeyim benim yaptığım proje sizin gibi olmayacak sonradan buna program yükleyip bilgisayr üzrinden çalıştırıcaz.microişlemci ile.program konusunu ben halledeceğim program kolay ama asıl olan proje.ypmak.kanatlar bitti.sonraki aşamalr için bilgi istiyorum bana 0 dan yzıp aşamalrı tektek yazarsanız çok maknul olacak..
bunu okul bitince yasada çıktığı için ticarisini yapmayı düşünüyorum..programlı olacağı için daha teknolojik olcak.ve programını satıp para kazanmak istiyorum.
sizin bilgilerinizden yarrlanmak ve sene sonundaki proje yarışmasını kazanıp abd ye gitmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler..
özel mesaj atarsanız sevinirim..
 
saygılar sefim allah rızası için su konuyu daha detaylı bir cizimle paylasırmısın goruyorum ki benimle beraber bir cok arkadasın cizim konusunda sorunu var.iş yerimde bu devreye basladım daha baslangıcındayım yardımlarını esirgemezsen sevinirim cok tesekkurler
 
herkese selamlar. ben bu elektrik olaylarından pek anlamam soracağım sorular size komik gelebilir ama lütfen yardımcı olun bana. bende bu rüzgar türbininden yapmak istiyorum. elimde bir motor var. hani şu mutfak pencerelerine takılan mutfağın havasınbı değiştirmek için kullanılanlar varya ondan. bunu kullanabilirmiyim olurmu yani çalışırmı. bizim evimiz sobalı ve kış gününde odalar buz gibi oluyor bu türbinle elektrik üretip bir odayı azda olsa ısıtmak istiyorum. bu mumkünmü? yoksa başka bir motormu almam gerekiyor. yada yapmam mı?
 
Merhaba...

Bütün mesajları tek tek okudum. Herkes en az benim kadar hevesli ama herkes benden çok çalışmış :) Ben de bu konulara ilgi duyuyorum ve uzun süredir teorik olarak araştırma yapıyorum.

Anladığım kadarıyla herkesin takıldığı en büyük sorun alternatör, yani asıl elektiriği üreten motor. Gerisini herkes bir şekilde yapıyor. Zaten ilk sayfada Şef ağabeyimiz pvc borudan nasıl yapılacağını göstermiş.
Bu adreste rüzgar enerjisi için üretilmiş, profesyonel diyebileceğimiz alternatörler var. Ancak fiyatları biraz pahalı. Alternator Market Bunun dışında senkron veya step motor bulabileceğimiz bir adres varsa paylaşalım.

Ayrıca balonla 300m. yüksekte ve denizdeki akıntıdan elektirik üretmekten bahsedilmiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,022
Mesajlar
922,603
Kullanıcılar
451,273
Son üye
Cerdemli

Yeni konular

Geri
Üst