Bu durumda transistör tam iletimde olmuyor. Çünkü transistör yarım iletimde dahi olsa emitter ile şase arasında en az birkaç volt okuman gerekirdi.Beyze artık 1V gidiyor. Ancak emiter çıkışı 0,50V bu durumda ibreyi bağlayınca önündeki dirençlerle 0.16v a düşen gerilimle ibre -55dB civarı gösteriyor
Beys gerilimini değiştirince ibre de oynuyorsa tamam demektir.@Mr_YAMYAM hocam similasyon üzerinde kurduğum devre üzerinde çalışmalar yaptım.Sonuç olarak transistörün emiterine bağlı 4k7 ye seri bağlı şaseye giden 220 ohm direnci kaldırınca ve 4k7 direnci de 100ohm yapınca beyzden verdiğim 1V gerilim ile ibrede 0dB li gördüm.
Ne kadar doğru bilemiyorum yorumlar sizde
Redresör devresi şasesi ile transistör şasesi birbirine bağlı olmalıdır.Beyz gerilimini düşürünce ibre aşağıya kadar indi. Redresör TP çıkışı öncesi daha önce 100 ohm yap demiştiniz.Onu kaldırıp direnç yerine jumpır koydum. 100K trimpotları devre dışı bıraktum.Ancak Sinyal jeneratöründen
0 dB veriyorum LM1875 te 0dB görüyorum ama İbreler hareket etmiyor.
Aşağıdaki resim üzerinde bağlantıları çıkacağım takacağım elemanları gösterebilir misiniz?
KÖTEKYamyam hocam hallettim kızma sakın beynim durmuş uğraşmaktan inekleri bağlamamışım
Ama bu sefer kalibrasyon sorunu var.
Transistör ile ilgili sanıyorum.Yamyam hocam -3dB sinyal verdiğimizde ibrenin -30dB civarı göstermesini nasıl çözeceğiz?
Yamyam hocam bizim buradaki sorunumuz diyot ters polarmada olduğu için ibreden geçen akım şaseye akamadığı için yine aynısı olacak ibre çalışmayacak.Yanlış mı düşünüyorum?Daha önce yaptık ibrenin bir bacağı şaseye gitmediği için şemadaki ibre bağlantısı ile ibre çalışmamıştı.Transistör ile ilgili sanıyorum.
Düşük giriş gerilimde iletime geçmiyor gibi ya da lineerlik yok.
İlk olarak kazanç faktörü doğrultusunda transistörün min beys akımı değerlerini incelemek lazım.
Konu ile ilgili olarak çok beğendiğim şu transistörü inceledim.
https://pdf.datasheetcatalog.com/datasheets2/17/172727_1.pdf
Ama bu transistörde de benzer bir durum varmış.
Bu durumda orijinal devreyi yani çift beslemel diyotlu uygulamayı yeniden kurarak bazı elemanları değiştirmek lazım sanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 110128
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?