Kaçak akım sorunu?

kartal71

Üye
Katılım
16 Ocak 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
33
merhaba herkeze sorum şu topraklı prize ç.makinesi takınca atıyo bende sıfırlama yapıyım(nört ile toprağı balayım diye)yine atıyo kaçak akım rölesi.bu sefer toprafı iptal ettim taktım çalışıyo sakıncası varmıdır?
ne yapmam gerekiyo?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba herkeze sorum şu topraklı prize ç.makinesi takınca atıyo bende sıfırlama yapıyım(nört ile toprağı balayım diye)yine atıyo kaçak akım rölesi.bu sefer toprafı iptal ettim taktım çalışıyo sakıncası varmıdır?
ne yapmam gerekiyo?

Toprak ile nötr hattı temas ederse kaçak akım koruma rölesi atar. Kaçak akım attığına göre muhtemelen cihazınızda bir problem vardır.
 
evet toprakla nötürü bağlayıp sıfırlama yapıyım dediğimde de attı ama makinede hiçbir sorun yok dediler servisten 2 defa gelip.şimdi bende toprağı söktüm öyle çalışıyo topraklamadan kaynaklanan bir sorun diye düşünüyom ama şimdilik böyle bağladım sorun olur mu?
 
kaçak akım koruma faz ve nötr arasındakı akımı kontrol ederek ani akım artışlarında devreyi açar kaçak akım kontrolü daha kaliteli biriyle değiştirip yeniden dene sorum devam ediyor ise bu konuyu yetkili biri ile paylaş.
 
sorun olmasaydı k.a.r atmazdı.prizi,fişini kontrol ediniz.
saygılar..
 
yok şimdi benim dediğim bi sorun olur mu makinaya veya kişiye zarar verir mi?toprağı ben söktüm çalışıyo şimdi.ama karasızım gövdeye kaçak verir mi diye?
 
Makinanızın fişini ters çevirerek prize takın ve kontrol kalemiyle makinanızın gövdesine kaçak varmı diye kontrol edin. Birde makinanızı taktığınız prize başka bir topraklı cihaz takın kaçak akım yine atacak mı kontrol edin. Eğer atmıyorsa makinenizde bir problem vardır.
 
Kaçak akım(kaliteli ise)durduk yerde atmaz sadece çamaşır makinasında attığına göre cihazda sorun vardır.Kaçak akım cihazınız 30mA'lik ise toprak hattı olmaması sorun çıkarmaz.Yanlız daha yüksek(300mA) ise veya dandik bir marka ise sizi koruyacağının garantisi yoktur
 
sağolun bilgiler için şimdilik çalışıyo topraksız ama bakalım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,943
Mesajlar
921,889
Kullanıcılar
451,123
Son üye
Eldost

Yeni konular

Geri
Üst