haklısın teşekkur ederim arkadaşım.. yrın fabrikaya gidiyorum monifazeyi kesin denemem lazım.. dengesiz faz akımlarını ölçmem lazım umarım bi işe yarar.. teşkler..fabia ' Alıntı:kompanzasyonda kullandığın akım trofolarının sayaç ile bir ilgisi yok.akım tarofoların değerini küçült.sabit kondansatörleri devreden çıkar.monofaz kompanzasyon yapmayı dene,tabii bunun içinde rölninde bu özellikte olması lazım.yapamıyorsan faz güçlerini dengele
tamer ' Alıntı:biliyorsunuz kı akım trafoları sayaçtakı aktıf reaktıf ve kapasitif değerleri ölçer .. kompanzasyona bağlı akım trafosunu küçültürsek sayaçta yine kapasitif belkıde reaktıfe bile girer dolasıyla akım trafolarını değişmek pğek mantıklı gelmıyor..
drejfatih ' Alıntı:haklısın ama röleye bağlı akım trafosunu küçülttüğümüz zaman ya daha fazla kondansatör devreye alacak yada daha az almış olacak dolayısıyla reaktıf ve kapasitifi çözemeyeceğiztamer ' Alıntı:biliyorsunuz kı akım trafoları sayaçtakı aktıf reaktıf ve kapasitif değerleri ölçer .. kompanzasyona bağlı akım trafosunu küçültürsek sayaçta yine kapasitif belkıde reaktıfe bile girer dolasıyla akım trafolarını değişmek pğek mantıklı gelmıyor..
Bana mantıklı geliyor. Arkadaşlar o uyarıyı şu nedenle yapmış zannediyorum; kompanzasyon rölesine bağlı akım trafolarını küçültmekteki amaç kondansatörleri devreye almak için daha hassas bir ölçüm yapmak.