kondenser yapımı

Değerli abilerim,ustalarım.
2000 KCAL'LIK BİR KONDENSER YAPMAYA KARAR VERDİM.
OLUR MU? SİZİNDE FİKRİNİZİ ALMAK İSTEDİM KONDENSER FİYATLARI PAHALI GELİYOR ARTIK :)
YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

2000 kcal/h lık bir kondenser ortalama 8000 BTU luk bir split klimanın dış ünitesindeki kondenser kadar.

Siz bunu nasıl imal edeceksiniz. Hiç kondenser imalatı gördünüz mü? Malzemeyi nerden bulacaksınız ? alüminyum finler - boru şişirme v.s. bu tamamen teknolojik bir işlemdir.

Su soğutmalı kondenserler yapmıştık zamanında bir boru içine 1/4" bakır boruyu sipiral şeklinde kıvırıp yerleştirdik. Bir giriş ve çıkış ucu yaptık.

Ancak bu tür işlemler orjinalleri kadar verimli olmazlar.

Sizin aklınızda bir fikir varsa ortaya koyun tartışalım. Diğer türlü benim fikrim zor...

2000 kcal/h lık bir kondenser ortalama 8000 BTU luk bir split klimanın dış ünitesindeki kondenser kadar.

Siz bunu nasıl imal edeceksiniz. Hiç kondenser imalatı gördünüz mü? Malzemeyi nerden bulacaksınız ? alüminyum finler - boru şişirme v.s. bu tamamen teknolojik bir işlemdir.

Su soğutmalı kondenserler yapmıştık zamanında bir boru içine 1/4" bakır boruyu sipiral şeklinde kıvırıp yerleştirdik. Bir giriş ve çıkış ucu yaptık.

Ancak bu tür işlemler orjinalleri kadar verimli olmazlar.

Sizin aklınızda bir fikir varsa ortaya koyun tartışalım. Diğer türlü benim fikrim zor...
abi bende fabrikada gördüm adamlar alımınyum lamelleri elle giçiriyor bende lamelleri delip eşit aralıklarla bakır boruları giçirebilirim diye düşündüm.

Olay lamelleri delip geçirmek değilki dostum.

1- O incelikteki lameli delerken lameller çok eğilecek bükülecek.
2- Borulara geçirirken eşit aralıkta geçirip tutamayacaksın.
3- En önemli nokta fabrikada lameller borulara geçirildikten sonra şişiriliyor. İçine tabiri caizse şiş sokulup bakır boru dışa genişletilerek finlerin boru üzerinde sabitlemesi yapılıyor.

Sen bunları nasıl yapacaksın?

Olay lamelleri delip geçirmek değilki dostum.

1- O incelikteki lameli delerken lameller çok eğilecek bükülecek.
2- Borulara geçirirken eşit aralıkta geçirip tutamayacaksın.
3- En önemli nokta fabrikada lameller borulara geçirildikten sonra şişiriliyor. İçine tabiri caizse şiş sokulup bakır boru dışa genişletilerek finlerin boru üzerinde sabitlemesi yapılıyor.

Sen bunları nasıl yapacaksın?
biliyorum abi imalat yapılan yeri gördüm içine borunun fitil salıp şişiriyorlar.SORDUM ABİ SADECE SU SOĞUTMALI NASIL OLUYO ABİ?

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,759
Son üye
imot

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri