Mühürleme

zknac_27

Üye
Katılım
10 Nis 2013
Mesajlar
62
Puanları
1
pano ile ev arasında mesafe var ve panodan eve sadece iki tane kablo geliyor.kumanda devremi evden kontrol edeceğim yani start stop evde olacak.kumandayı başlatmak için starta bastıgım da kullanacağım sisteme gore mühürleme gerekiyor.Muhurlemeyi iki kablo ile nasıl gercekleştirebilirim.
ilginize simdiden tesekkurler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Stop beslemesini evden yaparsan iki kablo yeterli olur.
 
start stop yapman şartmı 2 kablo ile olmaz
0 1 mandal buton ,paket (pako) şalter veya otomatlada kumanda edebilirsin
kolay gelsin
 
Pano içinde bir mikro PLC ya da PLC varsa aynı butonu ilk basışta start ; ikinci basışta stop olarak programa küçük bir ilave ile ayarlayabilirsin....
 
Darbe akım anahtarı kullanın. İlk basısda röle veya kontaktör çeker, ikinci kez basdıgınızda da , bırakır. Veya, 0/1 anahtar kullanacaksınız. En basıt yöntem bunlar.
 
kumanda beslemesini evden alınca kumanta otomatını da eve koymam gerektigi için;sorunu pano ve ev aynı trafodan beslendiği için nötrü evden alarak cözmeye karar kıldık...İlginiz ve cevaplarınız için herkese ayrı ayrı tesekkür ederim.
Hayırlı günler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,980
Mesajlar
922,263
Kullanıcılar
451,182
Son üye
SkippeRR

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst