Mühendislik Yeterlilik

durceylan

Paylaşımcı üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
887
Puanları
131
Yaş
50
Avrupa Birliği ülkelerinde mühendislik fakültesinden mezun olanlara, ülkemizde olduğu gibi direkt mühendis ünvanı verilmemektedir. Verilen diploma "Mühendislik Fakültesinden mezun olmuştur" şeklindedir.

Mezunlar 3 yıl sanayide çalıştıktan sonra, bağlı olduğu meslek mühendis odası ve çalıştığı firma mühendis olup olmadığına karar veriyor.

Avrupa'daki uygulamaları ülkemizde de görmek istiyoruz.

Ayrıca ülkemizdeki mühendis arkadaşlarımız avrupa'da olduğu gibi tulum giymeye ve elleri pense tutmaya başlarsa çok iyi olacak.

Fikri ve katkısı olan varsa buyursun.
 
Hocam , dediğiniz güzel de , ülkemizde bu anca , mühendislik odalarının gelirini artırır.
 
Maalesef ki ülkemizde her mesleki oda ve sendika kendi çıkarları için çalışıyor yani söz sahibi kişilerin cebine çalışmaktan fazlasını yapmıyor !
 
Valla mühendislik odalarının gelirleri zaten çok iyi. Herşeyi onaydan geçirmeye çalışıyorlar. Ama malesef mühendisler yetersiz.

İşi nasıl olsa teknik öğretmen, tekniker ve teknisyenler yapıyor. Bizim mühendislerimiz ise kıravatlarını takar ahkam keserler.

Kocaeli'de Ford'un kuruluşu esnasında çok yetkili bir müdür tulum giyerek makinanın altına yatmaktan utanmamıştır. Mühendis dediğin böyle olur. Ayrıca ben bunun gibilerine mühendis derim.
 
bence ısı bıldıkten sonra muhendıs yada teknıker olması onemlı degıl benım cok teknıker olup ısletmesınde muhendıs calıstırdıgını bılıyrum kısı kendını gelıstırdıkten sonra yolu acık oluyor

avrupaya gelınce cogu unıversıtelerde alınan egıtımler bızım ıkı yıllık unıversıteler statusunde benım bg de otomasyon muhendıslıgını okuyan arkadsım var son senesı daha s7 200 plcyı programlayamıyor sadece kumanda mantıgıyla basıt bıseyler yapıyor avrupada
muhendıslık okuyup orda ıs bvlamayanlar tr ye gelıyor
 
İnsan kim olduğunu nerden geldiğini unutmamalı,dünün duvar kıranı bu gün mühendis olmuşsa sahada indirsin bir zahmet o gravatı,yoksa dolanır gravat boğazına boğar onu.Bir gün tüm fakültelerde ast ve üst kavramının,mesleki ahlakın,insani değerlerin erdemli insanlar tarafından anlatılması dileğiyle,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
şu an hazırladığım ödevde ingilteredeki Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümlerini araştırıyorum. çoğu üniversitenin lisans programları 3 sene yani 6 somestr. gerçekten bu durum çok tuhafıma gitti...
 
Biz bu sistemde 10 sene okusak ne yazar ki. Bunu üzülerek söylüyorum.
 
Gerçekten uygulanmalı, adam gibi mühendisler maalesef yetişmiyor, çoğu liyakat sahibi değil...4 yıllık bir diploma herşeyi çözmez....
 
Valla mühendislik odalarının gelirleri zaten çok iyi. Herşeyi onaydan geçirmeye çalışıyorlar. Ama malesef mühendisler yetersiz.

İşi nasıl olsa teknik öğretmen, tekniker ve teknisyenler yapıyor. Bizim mühendislerimiz ise kıravatlarını takar ahkam keserler.

Kocaeli'de Ford'un kuruluşu esnasında çok yetkili bir müdür tulum giyerek makinanın altına yatmaktan utanmamıştır. Mühendis dediğin böyle olur. Ayrıca ben bunun gibilerine mühendis derim.

Genelleme yapmanız çok yanlış. Birkaç kişi böyle yapıyor diye genelleme yapılmaz. Bende öyle teknisyenlerle çalıştım ki adama avometre kullanmayı ben öğrettim. şimdi ne diyeceğiz, bütün teknisyenler beceriksiz ve bilgisiz mi?

Bakımcılık yaptığım 10 sene süresinde elbetteki elimde ölçüm cihazı alıp arıza arıza koşmadım. Ama bu işimi bilmediğim anlamına gelmez. altımdaki usta ve teknisyenlerin görevi o. Ne zamanki takılıp işi çözemezler o zaman ben devreye girerdim. Makinenin altına da girerdim, elimde meger kablo kanalına da Ama gidipte her arızada ben uğraşmazdım. Benim görevim arıza gidermek değildi ki. sistemi geliştirmekti. Bakımcı mühendisin ana görevi arıza çıkmadan önceden önlem almaktır. Teknisyen arkadaşlarımın yaptığı gibi sürekli sahada dolaşmak değil.

Bu yaptığımı kravat takıp (ki hiç takmadım) ahkam kesmek diye düşünüyorsanız yorumu diğer okuyuculara bırakıyorum. Unutulmaması gereken herkesin kendi işini yapması gerektiğidir. Herkes ekibin bir parçasıdır ve donanımı/yeteneği ölçeğinde ekibe faydalı olmak zorundadır.

Kabul ediyorum ki çok donanımsız mühendisler var. Ama sizinde kabul etmeniz gereken şey, tüm işi teknisyen arkadaşlarımızın yapmadığı. İnanın bana onlar içinde de çok zayıf arkadaşlar var maalesef.

Bu yazdığınız bana birşey hatırlattı. Eski işyerimde işletmede bir "usta" vardı. Yaptığı tüm iş birkaç vana açıp kapatmaktı. Onu da zaten formenlerinin talimatıyla yapıyordu (küçük görmek manasıyla yazmıyorum. Görevi oydu neticede). Bir gün VALİ ne iş yapar ki sabahtan akşama kadar oturuyor. Kolaysa gelsin de benim işi yapsın demişti.

Yazı yazarken burada herkesin olduğunu düşünerek yazmanızı dilerim.

Saygılarımla.

Ayiron

Elektrik Yüksek Mühendisi
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
930,995
Kullanıcılar
452,755
Son üye
İmmortalxxx

Yeni konular

Geri
Üst