Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Örnek verdiğim kartta sağ üst köşede bir trimpot ve etrafında smd entegre ve bir kaç elemandan oluşan puls çevirici devre var.
Benzeri devre kullanan bir kaç farklı kart var.
Temel elektronikde frekans/voltage converter devreler olarak tanınırlar.

O bölümün girişi kartta bir pine bağlı .
Hangisi hatırlamıyorum.
Port and pin ve config menülerden bazı ayarlar sonucu oraya , kodlarda spindle devri (speed) belirtilmişse , ona uygun pwm yada diğer seçim uygulanıyor ve o bölüm gerekeni yapıyor.

Mach3 mill pdf inde 4-11 den 5-7 ye kadar açıklamalar var.


----------

Yanlış hatırlamıyorsam benzeri bir soru için açıklamalar yapılmıştı , ama nerede hatırlamıyorum.
 
Gereksiz bir soru sormuşum,sildim arkadaşlar.Özür dilerim. :(
 
Son düzenleme:
mach3 te makine boşluk ayarı nasıl yaparız birde aynı ekseni 2 morla yürütmek için mach3 ayarı nasıl yapılır
 
mach3 te makine boşluk ayarı nasıl yaparız birde aynı ekseni 2 morla yürütmek için mach3 ayarı nasıl yapılır
config menüsü içerisinde backlash menüsü var oradan yapabilirsiniz....nyine aynı yerde slave axis var oradanda hangi eksenler eş çalışacak onu yapabilirsiniz...
 
MErhaba arkadaslar.. MAch3 de bir ayar sorunum var ama.... lazycam den editledigim bir dosya yi gcode ceviriyrum mesela feedrate 300 veriyorum mach3 e gonderdigimde bu hiz kendiliginden 1 e dusuyor ama..nedendir acaba.. cok yavas ilerliyor.. 2. sorumda Z ekseni kullanmiyorum sadece cizdigim seklin ustunden gecmesini istiyorum ama. genede Z ekseni bir kac deger aliyor. acaba lazycam de mi bir sikinti var bilmiyorum ? step yerine servo motor kullaniyoruz. ve 30.000 devirde calismasini istiyorum ancak hiz ile alakali bir sikintim var. nasil cozebilirim.. Lazycam de gereksik ynler tayin ediyor.. ve bunlari silmek istiyorum...ama en onemlisi makinanin hizli bir bicimde ilerlemsi feedrate oluyor sanirim ? bu knuda yardimci olursaniz arkadaslar sevinirim....
 
merhaba mehmet kose bey herhalde diger arkadaslar yogun ama.. musaitseniz bu konu hakkinda bana yardimci olabilirmisiniz ? yarin sabah bir denemem gereken birsey varda ?
 
mach3ile sorunlarınızı çözebilirim

motor ayarları portlarıdaha doğrusu tüm ayarlarda yardımcı olurum

merhaba sürücümü lpt ile bilgisayara bağladıktan sonra 3 eksen kırmızı ledinden sadece bir tanesi yanıyor. bu normal bir durum mudur?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,817
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst