Yusuf SEYLAN
Usta Üye
1 saat boyuncada kaçırıyordur ama sen farketmiyorsun belkide
Zannetmiyorum cunku adimi kacirmaya basladigi anı direk gorebiliyorum. Desen direk bozuluyor.1 saat boyuncada kaçırıyordur ama sen farketmiyorsun belkide
Triger 2:1 ve Planet 5:1 olunca hizlara etkisi nasil oluyor. Beni aydinlatirmisin.
Acceleration değerini Velocity degerinin 10 da 1 yaptigimda X ekseinde ( Y ve Z yi tasiyan eksen ) adim kacirmalari yasiyorum..
Eskiden 40 gibi kucuk bir degerdi sorun olmuyordu..ama 200 yaptigimda makina bir hayli hizlandi ama adim kacirma başladı. Ama.1 saat sorunsuz calistiktan sonra pat diye baslayan bir adim kacirmadan bahsediyorum yani 1 saat adim kacirmiyor.
Parça bağlama freze bağlama ama iş yapacakmış gibi ayarla makineyi çalışsın. uzun program ver. yine kaçıracak mı adım. Sıfır noktasına gelişinden belli olur kaçıp kaçmadığıBoşta çalışırken adım kaçırıyormu nasıl anlarım.. iş bittikten sonra gotozero yaparak mı?
Elini koyunca baya sıcak elimi çekme yakacak kadar tutamayacağım kadar sıcak değil..4,2 amper motor yüke geldiğinde 5 amperi görür diye düşünüyorum. Ona göre o ayarı yapmak lazım. Step motor sıcak çalışır her zaman için. Çay demleme kıvamında da olmasın tabi
Kaç volt ile besleme yapıyordun ? Normal değerinde mi yoksa daha düşük voltajla mı