Motor

motorun üstünde yazan 220-240 v gerilim verildiğinde motorda titreme oluyo ama dönmüyo :confused::confused: kömürü filan taze:confused::confused:

elimde bir motor var buna çok benziyor ve 220v D.C. ile çalışıyor,sizinkide doğru akım motoru olmasın?

Büyük ihtimalle DC motor.

dc için nası bir doğrultucu kullanmalıyız tam mı yarım mı cvplar için teşşekürler

Son düzenleme:
Bi aralar BT139 triyak ve 8 adet güçlü diyot kullanarak bu motora hız kontrol devresi yapmıştım gayet güzel çalışmıştı,devresini ne yazık ki bulamadım,netten araştırırsan bulabilirsin yada köprü tipi tam dalga doğrultucu yapabilirsin.

elimde bundan var direk acden 220 verip dc 220 alabilirmiyim elektronikte acemiyim asıl meslek elektrikçi olunca

akım ne kadar kullanacağınız diyot bağladığınız motorun çekeceği akıma dayanmalı. motor akımını ve diyot kodunu verirseniz uygun yada değil cevap verebiliriz.

diyotun üstünde yazılanlar bire bir yazıyom
RBV-406M
04 A
cvpler için teşşekürler

motoru resmi bulunan diyotla akımı tam doğrultup verdiğim zaman yine akımda dalgalanma oluyo regule devresi aradım
ama doğru düzgün anlaşılır bulamadım:confused: elinde olan varsa basit ve anlaşılır olmasını rica ederim:confused:

Forum istatistikleri

Konular
129,853
Kullanıcılar
452,711
Son üye
ccalkici

Yeni konular

Geri