Mppt cihaz güneş panelini görmüyor

ilk önce akü bağlanmalı sonra panel bağlanmalı.
Şarj cihazına ilk önce panel bağlanırsa aküyü tanımayabilir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Düşük gerilim ve düşük güçteki kaynaklarda sorun olmuyorsa inverterde sorun olabilir. O yüzden sabah güneş doğmak üzere veya akşam güneş batımında panelleri bağlayıp sorun var mı diye kontrol edin. Ya da paneller sabit bir yere montajlanmamışsa güneşi görmeyecek bir yöne yönlendirip, akülerin bağlı olduğu invertere bağlayıp deneyin.
 
panelin normal voltajı 45 v ama 4 volt vermeye başladı, sanırım uğraşırken bozdum.arkasındali bağlantı yerleri aşırı ısınıyor, ve silikon madde hafiften kararmış, silikonları söktüm aşırı ısınma var diyot ve lehimli yerlerde.Sorun ne olabilir ?
 
Diyotu ayırıp ölçümleri tek tek yapar mısınız?
 
Ölçüm derken diyotu ayırın paneli güneşe çevirip voltajı ölçün.

Diyot kısa devre ise ısınır. 0.14 ohm ise kısa devre gibi anlıyorum.

Diyot iptalken güneş altında ısınıyor mu? Voltaj üretimi varmı?
 
diyotları söktükten sonra 45 v değerini ölçtüm evet.diyotların üçüde kısa devreydi, sökünce ısınma olmadı panelde, sanırım diyotlar gitmiş
 
Evet diyor gitmiş.

Yeni diyot takıp kullanabilirsiniz.

Panellerinizde gölgelenme oluyor mu? Başka türlü diyotların yanması kolay kolay gerçekleşmez.
 
Sonunda suçlu bulundu demek! Aynı diyotlardan edinip aynı yere takın. Panelleri yeni aldıysanız satıcıya danışabilirsiniz. Sizin denemelerinizde, kısa devre durumunda da bariyer diyotlar hasarlanmış olabilir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,718
Mesajlar
919,923
Kullanıcılar
450,749
Son üye
mehmettuncbilek

Yeni konular

Geri
Üst