Nükleer Santral Kurulsun Mu?

Sorun nüklşeer santralin Ne kadar tehlikeli olduğu değil. Diğer ülkelerde uygulanan önlemler ile türkiyedekini karşılaştırırsak. İşte Sorun Burda. Önemler sağlam olduktan sonra nükller santralin zararından çok yararı olur. Ama ben şöyle bakıyorum bu önlemi alması gereken kişiler sadce kendileri arasında laf savaşı yapıyorlar.

Diğer yönden bir maden ocağında bile neler olduğunu gördük. Türkiyede bir nükleer santralde neler olabileceğini düşünün. Ben şahsen isterim fakat bu ülkede sorumlu kişilerin işlerini tam yaptığından şüpheli olduğumdan. Bu güzelim doğa harikası TÜRKİYE'yi kaybetmekten korkarım....

bu konuda aynı fikre sahibim ama burada sizce de iş bizlere düşmüyor mu? bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak bizlerin işi değil mi? eğer olur da nükleer santral kurulmasına kara verilirse ben şahsım adına elimden geldiğince konuya dahil olmaya çalışacağım ve eminim ki forumda benim gibi düşünen ve bilgi ve tecrübe olarak benden çok daha iyi insanlar var ve biz ve bizim gibi düşünenler birleşirsek çok büyük bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum...
 
Nükleer santral kurulsun ona karşı değilim. Fakat yenilenebilir enerji kaynakları dururken öncelik nükleere verilmemeli. Ülkemizdeki rüzgar potansiyelinin %1'ini kullanamıyorken üstelik; bir rüzgar türbininin 3-4 ay gibi kısa bir sürede kurulum ve ömrünü tamamladığındaki söküm masrafını amorti ettiğini ve hammaddesinin rüzgar (yani bedava) olduğunu düşünürsek neden hala beklendiğini anlayabilmiş değilim.
Bakım masrafı olarak yılda sadece 1-2 teneke gres yağınından başka birşey gerekmediği ve ömrünün 25-30 yıl olduğu , doğaya hiçbir şekilde zarar vermediği düşünülürse bana hak vereceğinizi umuyorum.

katılıyorum çok doğru
 
ne desem siyasete giriyor arkadaşlar yazdım yazdım sildim ama hükümette iyi biliyor ki mevcut sistemlerimizin kapasitesi arttırlıp gerekli çalışmalar yapılsa güneşe ve rüzğar türbini konusunda çalışmalar yapılsa ve bu konuda türk üreticiler ve türk mühendisleri görevlendirlip çaıştırılsa hem paramız kendi cebimize hemde enerji sorununu çözmüş oluruz.
nükleer santrale ne gerek var yani.
gitsinler doğudaki güneydoğudaki elektrik enerji kaçakçılığı yapan şerefsizleri bulup tıksınlar içeri bak enerjimiz nasıl yetiyor adamlar tavandan zeminden ısıtmalı ev yapıyorlar bunlara dur denmedikçe siz ne yapsanız boş
 
Çok büyük bir risk.Öncelikle diğer alternatiflere ağırlık verilmeli.Son çare olmalı.Tabi ülkemizin enerji ihtiyacını planlayan kurumlar,yetkilileri, dürüstçe,ellerini vicdanlarına koyarak, gelecek nesilleri düşünerek karar vermelidirler.Zaten yapım süresi de çok uzun diye biliyorum.Bir de nükleer atıklar ne olacak.
 
Bildiğin/yapabildiğin kadarıyla OLUR dersin. Bilmediğine/yapamadığına OLUR/OLMAZ diyemezsin
 
Tabiki kurulsun kurulsun ki nükleer silahta yapalim artık.(Kalemde kral şiddet)
 
Bence nükleer santral kurulmalı ancak buna paralel alternatif enerji kaynaklarına da ağırlık verilmeli. Dünya üzerinde 500 civarında nükleer santral varken niye bizim de olmasın? Bu bize hem ucuz enerji, hem de nükleer teknolojinin kapılarını aralayacaktır. Ayrıca Çernobil'de santral patladı diye her zaman patlayacak kaydı yok. Patlasa da hiç olmazsa elalemin radyasyonuyla zehirleneceğimize, kendi radyasyonumuzla zehirleniriz :D
 
nükleer santral gelecekte ülkelerin vazgeçemediği bir enerji kaynağı haline gelecektir. hatta her evin bahçesinde küçük bir nüklleer reaktör olacaktır. bu durumda ülkemiz bir an önce nükleer teknolojiye geçerek enerjide dışa olan bağımlılığını azaltmalıdır. ama hükümetin yaptığı gibi siz ülkenizde kurulcak santralin yetkisini ruslara bırakırsanız bağımlılığınızı azaltmak yerine arttırısınız. ülkemiz enerjide rusya ya aşırı derecede bağımlı iken bu anlaşma ile rusyanın kölesi haline gelecektir. ben nükleer enerjiye karşı değilim fakat bu şekilde kurulacak olan bir santrale karşıyım. Türkiye'nin kendi nüklleer santralini yapacak hem teknik bilgisi hemde sanayi gücü vardır. bu işi yapmak için sadece biraz yürekli olmak gerekmketedir ama o yürek maalesef bizi yönetenlerde bulunmamaktadır. Türkiye özellikle toryum madenine ve bu maden üzerinden teknoloji geliştirmeye önem vermelidir.
 
kurulmadığı hata her ulkede var bızde neden yok bız daha mı cok sevıyoruz dunyayı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,948
Mesajlar
921,935
Kullanıcılar
451,134
Son üye
Erkan79

Yeni konular

Geri
Üst