Nükleer Santral Kurulsun Mu?

batılı araştırmacılar yaptıkları değişik teknolojik deneylerde, bütün tedbirleri almalarına rağmen yüzlerce kullanıcı elemanını kaybetmiştir...sebebi deney sonucunun ne olduğunu bilememeleri.. fakat nükleer santrallerde dünyanın geldiği teknoloji hafife alınmayacak seviyede değil...Türkiyeye teknolojik bilgi aktarımında ve kalitesinde ödün verilmedikten sonra neden nükleer enerji olmasın...unutmayın batılı hala nükler enerjide üretime koşar adım devam ediyor. saygılarımla.
 
kurulmadığı hata her ulkede var bızde neden yok bız daha mı cok sevıyoruz dunyayı

Hayır biz daha çok sevmiyoruz. Bu jeopolitik konumlu harika ülkemizin daha çok güçlenmesi istenmiyor. Bulgaristanda kaç tane var? Fransada, Almanyada, Rusyada, Amerikada kaç tane var? Hepsini topla yüzlerce var. Kapımızda varken bizde niye yok? Sorun olsa kapımızda zaten bizede gelecek. Ya tümden kapatacaksın ki olacağına değil o zaman sende katılacaksın. Çünkü gücümüz yok. Alternatif artsın, tamam artsın da arttırmıyorlar işte. Bence kesinlikle artık güçlü olmalıyız. Tabi sadece bu değil bunun yanında güçlendikçe diğer sorunlarımızıda hızla çözmeliyiz. En büyük sorun bence kaçak kullanım. Bunları bile önleyebilmemiz için yumruğumuzun sağlam olması lazım, güç lazım. Bence buda bu yollardan geçiyor. Çevremi seviyorum ama bu kadar harika konumla ülkemin bu kadar aciz olmasına da dayanamıyorum. Bence ya istiklal yada seveseve ölüm. Zaten gücümüz olmadığında bakın yavaşça nasıl ölüyoruz.
 
Dünyada bu teknolojiye sahip birçok Ülke mevcut iken, Bizim gibi stratejik önemi ve jeolojik değeri büyük bir Ülkenin hala bu seviyelerde olması içler acısı.

Nükleer enerjinin öncülerinden Fransayı misal alırsak; tüketim olarak Ülkemizin yaklaşık 2,5-3 katı kadardır. Bunun %60-80'ini Nükleer'den karşılamaktadır. Yani Adamların Nükleerden ürettikleri Elektrik Bizimkinin yaklaşık 2 katına tekabül etmektedir. Ayrıyeten Avrupa enterkonnekte sistemi üzerinden Komşu Ülkelerede ihraç edebilmektedir.

Nükleer Santral yerine rüzgar ve Güneş Enerjisinden yararlanılsın diyen Arkadaşlarımıza:

Rüzgar ve Güneş Enerjisi Nükleer veyahut işletmedeki Santrallere alternatif olamaz. Çünkü hava şartlarına bağıl olduğundan, stabil olmadığından sistemin arz-talep dengesini sağlamak mümkün değildir. Tabi bu yenilenebilir enerji kullanılmasın anlamınada gelmez. Böyle bir imkandan muhakkak yararlanılmalıdır. Ama kurtarıcı gözüyle bakılmamalıdır.

Farklı açıdan bakarsak; Petrol-maden çıkarmamıza mani olan, Siz üretmeyin Biz daha ucuza veririz diyen, bir sürü engel çıkaran...vs....kısacası Ülkemizin gelişmesini istemeyen iç ve dış mihraklar mazide vardı, şimdi de vardır, gelecekte de olacaktır. Bizim Ülke Adam olmaz, Bu cahilliği Bizlerden başkası yapmaz, Bizim burada olsa...vs... gibi Kendimizi aşağılayıcı söylemlerden kaçınalım. Türkiye gelişiyor.

Son olarak Nükleer güce sahip bir Türkiye Dünyadan nasıl görünür, bu da mevzunun farklı bir yönü.
 
ben karşı değilim isterlersen bizim evin arka bahçesine bile kurabilirler...
 
nükleer gelilse teknolojiside gelir.üçüncü dünya ülkelerinde bile var avrupada var
bi akıllı bizmiyiz
 
Hidroelektrik santral kurulacak, bölge insanı itiraz eder...
Termik santral kurulacak, bölge insanı itiraz eder...
Nükleer santral kurulacak, bölge insanı itiraz eder...

Hep itiraz...
Bırakın sanayi, ekonomik büyüme, istihdam vs...
Kullanmasa ya evindeki çamaşır makinasını... Açmasa ya televizyonunu... Mum ışığında otursa ya romantik romantik...

Enerji çok önemli bir unsur... Tüm kaynaklar kullanılmalı, ürettiğimizi satabilecek konuma gelmeliyiz...
 
türkiyeyi güneş paneli tarlası yapsan rüzgar tribünü doldursan bu enerji bize gene yetmez bu yenilenebilir enerliyi gelişmiş ülkeler çıkardı zaten bizim gibi ülkeler dünyayı kirletmesin enerjiyi ithal etsin diye ne dünyaymış ama türkiye 15 senede bi santral kuracak dünya hemen kirlenecek
 
Öncelik yenilenebilir enerji kaynaklarına verilmelidir.Arkadaşların dediği gibi rüzgar enerjisi,güneş enerjisi,deniz dalgalarından üretilen enerji...vs.Nükleer enerji en son çare olmalıdır.Ondan önce enerji tasarrufu sistemleri geliştirilmelidir ve kullanılmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,910
Mesajlar
921,610
Kullanıcılar
451,064
Son üye
ilayda_7

Yeni konular

Geri
Üst