CORE2 DUO işlemciler 10-15 sene kadar önce çıktılar. Çift çekirdekli.
Ama senin işlemci daha modern ve 4 çekirdekli.
Workstation olması da möhüm deel, çünkü sonuçta uyduruk bir ana gart (LGA775) ve de oldukça çipindirik bir
Ekran gartı vardı.
Yanlış hatırlamıyorsam ATI 4456 gibi bişii idi.
Üstelik utanmadan O PC'nin HDD sinde bad sector olduğu için iptal etmiş, yerine IDE HDD takmıştım.
Üle ULTRA ATA 166 olsa bile böyle bir HDD de den alsan alsan 80-90 bilemedin 100MB/sn okuma hızı alabilirsin. Aynı veriyoluna (SATA) olarak bir SSD takılsa bile alınabilecek max okuma hızı 133MB/sn bilemedin 160MB/sn olacaktı.
Buna rağmen IDE HDD ile PC nin açılış kapanış hızı bile Özgürü gudurtmuştur.
Dileyen arkadaşlar Özgür'den detaylı bilgi alabilir.
Çoğu kişilere bu konfigurasyonu sorsak ÇÖP diyeceklerdir. Ancak iyi bir yapılandırma performans üzerinde çok etkilidir.
Senin PC ile bu PC yi kıyasladığımızda İşlemci haricinde çok da fark bulunmamaktadır. Modern onboard ekran kartlarının çoğu bile eski ekran kartlarından çok daha hızlıdır.
ÖZETLE:
Max performans, bir PC nin iş yapma kabiliyeti ile, iş yapma hızı arasında gidip gelir. 64 bit işletim sistemleri bir PC yi hızlandırmaz, aksine yavaşlatır. Ancak o PC ile daha fazla veri işlenebilir. Yani kamyonun kasasını max doldurmak gibi bir olaydır.
Ancak senin amacın HD video olduğu için 64bit işletim sistemi hiç te gerekli değildir. 32 bitlik makinalarda da HD video rahatlıkla izlenir.
Sürücü sıkıntılarından dolayı mecburen 64 bit işletim sistemi kurmuş olmamız konu dışıdır.