PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Bana kalırsa bu işlemcinin ve Ekran kartının çalışma hızı sınırda kalıyor. HD film izlemek için çok sağlam optimizasyon yapılması gerekir. Ama o da Windows ortamında ne kadar yapılabilir şüpheli.
Belki Media Player Classic ile daha sağlıklı çalışabilir. https://codecguide.com/

https://global.shuttle.com/news/productsSpec?pn=XS35V4
https://www.intel.com/content/www/u...0-2m-cache-up-to-2-42-ghz/specifications.html

@ozgurece-TA3HGU ye kurmuş olduğum workstation 32 böcüklü ve çift işletim sistemlidir.
Bu PC nin işlemcisi de 6M CACHE bellekli E8200 dür.
HERİF... Pardon.. Özgür bey bu PC yi benden aldıktan sonra HD video seyretmenin, müzik dinlemenin ve ayrıca bir çok uygulamaların nasıl stabil çalıştığını görmüş ve gudurmuştur :p

Abi bahsettiğin işlemci core 2 duo işlemci. Söylediğin makina workstation.

Bendeki makina biraz lite makina. Tek beklentim webde gezinmesi youtube açması. Cunki tv ye bağlayacağım. Makinanin mini pc olması donanımların kısıtlı olmasına neden.

Birde Bendeki makina pasif sogutma aktif fanli değil. Seste yok. Son yaptığım yani yazılım yükleme ve driver tanıtımı makinayi baya performans açısından yükseltti.

Abi bahsettiğin işlemci core 2 duo işlemci. Söylediğin makina workstation.

Bendeki makina biraz lite makina. Tek beklentim webde gezinmesi youtube açması. Cunki tv ye bağlayacağım. Makinanin mini pc olması donanımların kısıtlı olmasına neden.

Birde Bendeki makina pasif sogutma aktif fanli değil. Seste yok. Son yaptığım yani yazılım yükleme ve driver tanıtımı makinayi baya performans açısından yükseltti.
CORE2 DUO işlemciler 10-15 sene kadar önce çıktılar. Çift çekirdekli.
Ama senin işlemci daha modern ve 4 çekirdekli.
Workstation olması da möhüm deel, çünkü sonuçta uyduruk bir ana gart (LGA775) ve de oldukça çipindirik bir Ekran gartı vardı.
Yanlış hatırlamıyorsam ATI 4456 gibi bişii idi.
Üstelik utanmadan O PC'nin HDD sinde bad sector olduğu için iptal etmiş, yerine IDE HDD takmıştım.
Üle ULTRA ATA 166 olsa bile böyle bir HDD de den alsan alsan 80-90 bilemedin 100MB/sn okuma hızı alabilirsin. Aynı veriyoluna (SATA) olarak bir SSD takılsa bile alınabilecek max okuma hızı 133MB/sn bilemedin 160MB/sn olacaktı.
Buna rağmen IDE HDD ile PC nin açılış kapanış hızı bile Özgürü gudurtmuştur.
Dileyen arkadaşlar Özgür'den detaylı bilgi alabilir.
Çoğu kişilere bu konfigurasyonu sorsak ÇÖP diyeceklerdir. Ancak iyi bir yapılandırma performans üzerinde çok etkilidir.
Senin PC ile bu PC yi kıyasladığımızda İşlemci haricinde çok da fark bulunmamaktadır. Modern onboard ekran kartlarının çoğu bile eski ekran kartlarından çok daha hızlıdır.
ÖZETLE:
Max performans, bir PC nin iş yapma kabiliyeti ile, iş yapma hızı arasında gidip gelir. 64 bit işletim sistemleri bir PC yi hızlandırmaz, aksine yavaşlatır. Ancak o PC ile daha fazla veri işlenebilir. Yani kamyonun kasasını max doldurmak gibi bir olaydır.
Ancak senin amacın HD video olduğu için 64bit işletim sistemi hiç te gerekli değildir. 32 bitlik makinalarda da HD video rahatlıkla izlenir.
Sürücü sıkıntılarından dolayı mecburen 64 bit işletim sistemi kurmuş olmamız konu dışıdır.

CORE2 DUO işlemciler 10-15 sene kadar önce çıktılar. Çift çekirdekli.
Ama senin işlemci daha modern ve 4 çekirdekli.
Workstation olması da möhüm deel, çünkü sonuçta uyduruk bir ana gart (LGA775) ve de oldukça çipindirik bir Ekran gartı vardı.
Yanlış hatırlamıyorsam ATI 4456 gibi bişii idi.
Üstelik utanmadan O PC'nin HDD sinde bad sector olduğu için iptal etmiş, yerine IDE HDD takmıştım.
Üle ULTRA ATA 166 olsa bile böyle bir HDD de den alsan alsan 80-90 bilemedin 100MB/sn okuma hızı alabilirsin. Aynı veriyoluna (SATA) olarak bir SSD takılsa bile alınabilecek max okuma hızı 133MB/sn bilemedin 160MB/sn olacaktı.
Buna rağmen IDE HDD ile PC nin açılış kapanış hızı bile Özgürü gudurtmuştur.
Dileyen arkadaşlar Özgür'den detaylı bilgi alabilir.
Çoğu kişilere bu konfigurasyonu sorsak ÇÖP diyeceklerdir. Ancak iyi bir yapılandırma performans üzerinde çok etkilidir.
Senin PC ile bu PC yi kıyasladığımızda İşlemci haricinde çok da fark bulunmamaktadır. Modern onboard ekran kartlarının çoğu bile eski ekran kartlarından çok daha hızlıdır.
ÖZETLE:
Max performans, bir PC nin iş yapma kabiliyeti ile, iş yapma hızı arasında gidip gelir. 64 bit işletim sistemleri bir PC yi hızlandırmaz, aksine yavaşlatır. Ancak o PC ile daha fazla veri işlenebilir. Yani kamyonun kasasını max doldurmak gibi bir olaydır.
Ancak senin amacın HD video olduğu için 64bit işletim sistemi hiç te gerekli değildir. 32 bitlik makinalarda da HD video rahatlıkla izlenir.
Sürücü sıkıntılarından dolayı mecburen 64 bit işletim sistemi kurmuş olmamız konu dışıdır.

Abi 64 bit işletim sistemi kurmamin sebebini en başta söyledim.

Bilgisayarın üreticisi 32 bit için driver vermemiş.

Bu durumda nasıl sürücüleri 32 bit için yukleyecektim? 64 bit driverleri 32 bit işletim sisteminde denedim sistem uyumsuz diye uyarı verip yuklemedi.

Bende 64 bit işletim sistemi kurmayı istemedim üzerindeki işletim sistemi ile devam edecektim ancak sürücü olmayınca mecbur 64 bit e geçtim.

Hatta driver sayfasının linkini bile ekledim.

Üretici driverleri dışında nereden driver bulunur?

Senin durumunun farklı olduğunu zaten biliyoruz Serkan.
Günümüz modern PC lerin en kötüsü bile artık 64 bit sistemlerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Ama senin PC 64 bit sistemde ecik sınırda kalıyor.
Üretici sürücü CD si vermişse bu CD içerisinde 32 bit sürücüler de bulunur çoğunlukla. Tek şartla.
Bazı özel donanımlar özel sürücü gerektirebilir. Örneğin SSL şifreleme kartı mı ne öyle bir kartlar vardı. Tam hatırlamıyorum. Bu PC de bu tür donanım varsa mecburen 64 bit işletim sistemi gerekmektedir.

GUDURTTUN BENİ..
Ben de ecik oraları mıncıkladım.
https://www.driverscape.com/manufacturers/zotac/laptops-desktops/zbox-id18/87351
XP.png

W7.png

Al bak ecik de sen gudur :mad:

Zotac değil abi makina..

Yukarida yeni makinanin resmi ve ürün sayfası ve driver sayfasını eklemiştim.

Senin durumunun farklı olduğunu zaten biliyoruz Serkan.
Günümüz modern PC lerin en kötüsü bile artık 64 bit sistemlerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Ama senin PC 64 bit sistemde ecik sınırda kalıyor.
Üretici sürücü CD si vermişse bu CD içerisinde 32 bit sürücüler de bulunur çoğunlukla. Tek şartla.
Bazı özel donanımlar özel sürücü gerektirebilir. Örneğin SSL şifreleme kartı mı ne öyle bir kartlar vardı. Tam hatırlamıyorum. Bu PC de bu tür donanım varsa mecburen 64 bit işletim sistemi gerekmektedir.

GUDURTTUN BENİ..
Ben de ecik oraları mıncıkladım.
https://www.driverscape.com/manufacturers/zotac/laptops-desktops/zbox-id18/87351
Ekli dosyayı görüntüle 102607

Ekli dosyayı görüntüle 102608
Al bak ecik de sen gudur :mad:
Cahil Civelek de eklemen lazımdı hocam :)

Zotac değil abi makina..

Yukarida yeni makinanin resmi ve ürün sayfası ve driver sayfasını eklemiştim.
Adamda.. PARDON..
Yamyamda kafa mı kaldı. O PC bu PC benim kafa da bulandı.
Bu PC köpekli olduğu için mecburi 64 bit gerekli.
DOGI.png

Senin köpeklerle işin olmayacak. Bu sebeple bu PC nin bu özelliği de gereksiz.
Ama ZOTTIRIK PC yi 32 bit işletim sistemi ile kullanman durumunda hatta XP ile kullanman durumunda bu PC ye yakın hatta daha iyi performans alman bile olası idi.
Ama işlemciden dolayı bu PC yi tercih etmemiz de normaldir.
Ciddi bir araştırma yapmış olsa idim kabaca şöyle bir olasılık hesabı yapabilirdim.
Atom işlemcili PC 64 bit sistemlerde max 64 kilo yük taşıyorsa, sen bu PC ye 32 kilo yük koyarsan daha hızlı gider.
J9200 işlemcili PC max 100kilo taşıyabiliyorsa, sen 100 kilo yük ile hareket ediyorsun demektir.
Bu durumun kıyaslanması LAF ile yapılamaz.
ZOTAC'a 32 bit sistem kurarsın, sürücü ve ve optimizasyonunu dikkatli yaparsın. HD video seyrederken farkı zaten görürsün.

Forum istatistikleri

Konular
129,820
Kullanıcılar
452,635
Son üye
doganay43

Yeni konular

Geri