Pic Mcu ile Asenkron Motor Hız Kontrolü?

16f 628 lmd18245 sürersin tabiki ama step motor sürersin eğer dc motora yön kontrolü yapmak istiyorsan çektiği akım ne kadar tabiki o önemli transistörleri H tipi bağlayıp bunu rahatlıkla yaprsın hızına gelince pwm ile yaparsın bununla ilgili örnek devre proteusta olması lazım.bulamazsan gönderirim..
 
@hopehard hocam teşekkürler cevabınız için.

fakat bana lmd18200 ün yerine lmd18245 takarsan olur dediler.
şimdi ben lmd18245 ile dc motoru süremezmiyim.


h köprüyü deniyorum internette bi dünyada devre şema var. fakat ben bi türlü yapamıyorum bi tarafa dönüyor ters çeviriyim dediğimde olmuyor.
varsa elinizde şöle 16f628+h-köprülü bi devre şeması yayınlayabilirmisiniz.

not: (http://www.fromorbit.com/files/picstep_v4_0_schema.pdf) şemasını denedim dc yi sürmek için ama olmadı.
iyi günler
 
arkadaşlar triacın yapısını bilen frekans kontrolü yapılabilir bu malzemeyle diyemez. Araştırıp öyle yazalım yanlış bilgilendirmeyelim insanları. Triac ile voltajı ayarlayabilirsiniz frekansta ayarlama yapamazsınız. Frekans kontrolü yapacaksanız eğer SCR öneririm. Yada IGBT. Yüksek voltaj ve akım değerlerinde modelleri vardır.
 
evet bunu bende demiştim ıgbt ile frekans kontrolü yapılabilir tabiki

lmd18200 tam bu işin entegresi 18245 ile genelde step motor sürülür ve pwmden ziyade farklı bir metod kullanılır sen 628 i nasıl kullanacaksın yani motorun hızını nasıl ayarlayacaksın potlamı yoksa butonlamı yön olayına gelince o nasıl olacak iki tane buton mu yoksa birtane kalıcı buton mu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
paralel portdan dir/step gönderekek yapmaya çalışıyorum

daha henüz o tarafınıda çözmüş değilim ama en azından şimdilik şu h-köprü olayını yani motora yön ve hız bilgisi verebilirsem enkoder da kullanarak kapalı sistem bi sürücü yapmaya çalışıyorum.
ama malesef yolum çok başındayım
 
Son düzenleme:
eğer paralel porttan dır yani yön ,enable izin, clock hız sinyalini alıyorsan bence pice gerek yok lm 18245 entegressinin önüne l297 entegresini koy ABCD çıkışlarına lmd entegresinin m1-m2-m3-m4 uçlarına bağla ve sür l297 entegreini incele,anladığım kadarı ile hızı bilgisayardan ayarlıyorsun hangi programı kullanıyorsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,722
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst