İç tesısat yönetmeliğinde, anahtar ve prizler, dagıtım buatı olarak kullanaılamaz der. Arkadaslarında dediği gibi, buatdan iki ayrı sorti indırmek gerekir. Ha, bu günkü anlayışda, yerden borun tasıyan tesısatlarda, anahtar ve prizler dagıtım kutusu gibi kullanılıyor. En azından çok sıkı bir vıda sıkmak gerekır. nyaf kablo ıle yapılan tesısatda, kablolar iyi sıklılmıyabiliyor. Yuzuk kullanda yok maalesef.
Bir arkadaşımızın dedıgı gibi, bu iş tesısat talımanatmesi, 1950 li yıllardan kalmadır, revıze edılmesı elbetde iyi olacakdır. O gun dogan çocuga kesilen dıkılen ceket, bu gğn dede olmuş kişiye elbetde dar gelmekte, uymamaktadır.
Bir arkadaşımızın dedıgı gibi, bu iş tesısat talımanatmesi, 1950 li yıllardan kalmadır, revıze edılmesı elbetde iyi olacakdır. O gun dogan çocuga kesilen dıkılen ceket, bu gğn dede olmuş kişiye elbetde dar gelmekte, uymamaktadır.
Bu youmu/cevabı kendiminkini yazdıkdan sonra gördüm, Demek ara ara duzenlemeler yapılyor, ama toptan guncelemekde yarar var.iç tesisler yönetmeliği
MADDE 58
a.7 - iletkenlerin bağlanması
iv) (Değişik fıkra: RG 30/11/1995- 22479) Ekler duvarlarda 60 mm derinlikte olmak şartıyla kasalarda, tavanlarda ise armatür veya armatüre ilişkin elemanlarla gizlenmiş kutular (buatlar) içinde yapılabilir.
kasa derinliği 60mm değilse buattan almak gerekiyor.
Moderatör tarafında düzenlendi: