Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

bu arada çok heyecanlıyım ne olacak diye :D kendimi tutamıyorum inşallah bi yanlışlık yapmamışımdır ama heyecan hala çok fazla :D
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Emre Bey, Abim 6 ucu da disari alirsan daha iyi olur, bende sormustum ayni soruyu Mehmet Bey en verimli halini bulmak icin disarida olsun demisti. Hem yarin oburgun bir sorun oldugunda mudahale etmesi kolay olur ;)
 
bu arada çok heyecanlıyım ne olacak diye :D kendimi tutamıyorum inşallah bi yanlışlık yapmamışımdır ama heyecan hala çok fazla :D
Valla Emre bey ne yalan söyliyeyim, en az ben de sizin kadar heyecanla sonucu bekliyorum. Benim tek sıkıntım, bobinlerin geçişlerini yaparken diğer faz bobinleriyle karıştırmış olma ihtimali. Onun için bir faza ait bobinleri sardıktan hemen sonra geçişleri yapmak en güzelidir.

Mıknatısları neohobi'den mi sipariş ettiniz ?
 
Evet mehmet bey neohobiden siparis verdim mng kargo ile geliyor suan takibe baktim kayseri erciyes subesine teslim icin yoldaymis yaziyor. Bu arada miknatis yonleride var degilmi dikkale yapilacak olan ?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Evet, mıknatısların yönleri var. Ben öncelerden her mıknatısın yüzeyine N S N S diye markör kalemle yazıyordum. Şimdi yazmaya gerek yok. İlk mıknatısı rotora yapıştırdınız. (Buradaki yapıştırma kelimesi yapıştırıcı kullanmadan mıknatısın kendi çekme özelliğidir.) İkinci mıknatısı ilk mıknatısın yanına getirdiğnizde mıknatısların yan yüzeyleri birbirini çekiyor olmalı. Şayet birbirini çekmiyor pozisyonda yaklaştırısanız diğer mıknatısın üzerine yapışmaya çalışır.
Bu şekilde tüm mıknatısları yapıştırıcı kullanmadan rotora tutturun. İlk mıknatısla son mıknatıs arasında ne kadar boşluk kalıyor, bir görelim. 8-10 mm. gibi boşluk kalırsa bu boşluğu tüm mıknatıs arasına eşit dağıtmak gerekir. Yani aralarına 1 mm. kalınlığında plastik bir malzeme koyarak yapıştırmalı.

Ama hesaplarıma göre sizin mıknatısların genişliğ 19 mm. olması gerekecek. Yani 8 mıknatıs rotor üzerine tam sığmıyor. Mıknatısların rotora yapışan kısmından, yani alt köşelerden yarımşar mm. traşlamak gerekecek sanıyorum.
Tüm mıknatısları rotor ölçüsüne göre ayarladıktan sonra kuvvetli bir yapıştırıcı ile aynı şekilde yapıştırılır.

ÇOK ÖNEMLİ NOT : Bu mıknatıslar çok güçlü mıknatıs olduğu için çalışma esnasında birbirinden en az 30 cm. uzakta tutun. Mıknatısların iten veya çeken yönünü bulmak için mıknatısları avuç içine alın, birbirine öyle yanaştırın. Kesinlikle parmak ucunda tutarak denemeyin.
Mıknatısları tekrar birbiri üzerine almak gerektiğinde her mıknatıs arasında en az 5 mm. kalınlığında plastik, ahşap vb. malzeme koyun. Bu hem mıknatısları birbiri üzerine koyarken yardımcı olur, hem de birbirinden ayırırken.

Mıknatısları birbirinden ayırırken ahşap bir masa üzerine koyun, sıyıracağınız mıknatısı masa kenarından aşağıya doğru sıyırın. Karşılıklı tutup çekmeyle ayrılmazlar.
 
Son düzenleme:
Tamam mehmet bey bilgiler icin cok tesekkurler bu arada 6 kabloyida disariya aldim elimde 2 köprü diyot mevcut miknatisda yarin gelecek tahminen ve güzel sonuç alacagimiza inaniyorum.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Benim tahminime göre 170-180 devirde 14 v. alırız sanıyorum.
 
Insallah mehmet bey. Bakalim sabirsizlikla bekliyorum ve uyuyamam ben bugun geriye cok az işlem kaldi miknatislar ve bobinleri iple baglamak elimde ölçü aleti olsaydı suan olcerdim ama malesef yok ama yarin okula götürüp baktirabilirim bu arada yaşım daha 22 bu işin peşini birakmayip kendimi sürekli gelistirecegim ve bunun baslangicini sizinle tattigim icin ve yardimlariniz icin size sürekli dua edecegim hani diyorsunuz ya hocam demeyin diye bu konuda bana degerli bilgilerinizi geçirdiğiniz icin benim hocam oluyorsunuz hersey icin cook cook Teşekkürler allah razi olsun mehmet abicim..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Emre Bey, Abim 6 ucu da disari alirsan daha iyi olur, bende sormustum ayni soruyu Mehmet Bey en verimli halini bulmak icin disarida olsun demisti. Hem yarin oburgun bir sorun oldugunda mudahale etmesi kolay olur ;)
Ahmet bey yorumunuzu gözden kaçırmışım kusura bakmayın :)) ben yorumu görmeden arka arkaya sormusum aslında cevabı vermiş mehmet bey ama işte gençlik hızlı oldugumuzdan böle hatalar kaçınılmaz oluyor :) siz neler yaptınız nasıl gidiyor çalışmalar. mehmet bey olmasa biraz işimiz zordu valla ama suan o kadar içim rahat ki hata yapma olsılığımız daha az oldugunu düşünüyorum mehmet beyin sayesinde...
 
Mehmet bey olmasaydi yap boz gibi oynayip dururduk heralde Emre bey :) Isin dogrusu ben bir kac sitede bu konuda yardim talebinde bulundum Mehmet beyden baska pek ilgilenen yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,838
Mesajlar
920,894
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst