Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Dogru diosun Ahmet bey ben şansa youtubede videoyu buldum ve ilk mesaj attigim kisi oldu ve cok şükür ki hic bi site yada diger kisilerle ugrasma zorunda kalmadim.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dogru diosun Ahmet bey ben şansa youtubede videoyu buldum ve ilk mesaj attigim kisi oldu ve cok şükür ki hic bi site yada diger kisilerle ugrasma zorunda kalmadim.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Emre bey siz sanslidiniz, ben TurkeyFrm, DonanimHbr gibi yanlis hatirlamiyorsam tam 6 sitede talepte bulundum, kimse cevap dahi vermedi. Yinede hepsinden Allah ragzi olsun fakat Mehmet Beyden bin kere Allah ragzi olsun. Aslinda nekadar tesekkur etsek azdir. Cunku baska sitelerde bu tur yardimlasmayi dahi ticarete dokmus, hazir alternator satayim diyenleride gordum. Bana demediler fakat mesaj birakmislar satarim diye..

Farkettinmi bilmiyorum Mehmet Bey de her firsatta kendisininde sonuclari heyecanla merakla bekledigini ifade etti. Bu isi nasil nir ask la yaptigini belli ediyor zaten. Sanki alternatoru kendi sariyormuscasina ilgileniyor. Mehmet Bey "Hocam" Kelimesinden pek hoslanmiyor aslinda ama, Ogretmen sadece okulda olmaz, bana bir sey ogreten her zaman benim gozumde ogretmendir. Mehmet Bey de benim gozumde en degerli ogretmenlerdendir. Sadece sanal ortamda tanisikligimiz oldu burada ama samimiyetini internet ortamindan dahi karsisindakine aktarabilen hissettirebilen biri. Sadece bu bile onu ozel kilar. Yazacak cok sey soylenecek cok soz var yaz yaz bitmez, Ha tabi bunlar benim sahsi fikirlerim, dusuncelerim. Baskasi ne dusunur onu bilemem.

istanbulda ogrencilik hayatim oldu, keske o zamanlar boyle seyler olsaydi da kendisiyle bire bir tanisma firsatrim olsaydi. Fakat yinede istanbula yolum duserse, Mehmet bey de musait olursa kendisiyle bir cay icmek isterim.
 
Çocukluk ve gençlik yıllarında açlık çeken biri, ilerki yıllarda imkanı genişleyince insanları yedirip, doyurmayı çok sever.
Ben, çalışma hayatına başlayınca mesleki konularda en küçük bir bilgiye ulaşmak için kırk takla atıyordum. Kafamızın takıldığı bir yerde soracak kimse bulamıyorduk. Küçücük bir bilgiye ulaşmak için Cağaloğlu'ndan kitaplar alırdım.

Şimdi imkanlar çoğaldı, internet sayesinde Dünyanın öbür ucuna ulaşılıyor. İnsanlar birbirleriyle çok rahat iletişim kurabiliyorlar. Madem ki burası bir bilgi paylaşım forumu, o halde neden bildiklerimi paylaşmayayım. Karnı aç insanları doyuramıyorum belki ama bilgiye aç insanları neden doyurmayayım. Sadece internet üzerinden bilgi paylaşımı yapmakla kalmıyorum. Çevremde bulunan arkadaşlarımın, komşularımın çocuklarına da derslerinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Özellikle matematik, fen bilgisi ve el becerisi gerektiren performans ödevlerinde yardımcı oluyorum. Ama hiçbir zaman kalemi elime alıp, onların yerine ben yapmam. Mantığını anlatırım, örnekler veririm kendisi yapar. Bildiğim bir konuyu çok iyi anlatırım. Karşımdakinin anlama kapasitesini tahmin edip, ona göre öğretmeye çalışırım. Bu yüzden benim ders verdiğim öğrenciler çok başarılı olurlar.

Emre bey kardeşim, benim büyük oğlum da Erciyes Makina mezunu. 30 yaşında ve İstanbulda çalışıyor. C sınıfı iş güvenliği uzmanı.
Küçük oğlum da seninle adaş olur. O da Bilkent Bilgisayar Müh. son sınıfta.

Ahmet bey, bahsettiğiniz forumlarda benim de üyeliğim var. Sadece dh. deki üyeliğimi iptal ettim. Oradaki nikim ŞEF34 dü. Bahsettiğiniz diğer forumda ise ŞEFELEKTRO olarak üyeliğim var. Ama oraya da fazla giremiyorum. DIY bölümünde fayans nasıl yapıştırılır gibi çok basit soru cevaplar oluyor. Beni tatmin etmiyor.

İstanbula yolu düşüp te aramayana küserim ona göre haaaa...
 
Mehmet bey gercekten su yaptığıniz olay bir tebrikten daha ote bişi benim soyleyebilecegim ve her zaman tekrar edecegim sey size dua etmek ve sizin verdiğiniz emekleri boşa cikarmamaktir..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Çok teşekkür ederim Emre kardeşim sağolun.
İçten ve samimi yapılan bir duayı hiç bir şeye değişmem.
 
Sefim simdiki hesaplamama gore rotor capi 49 milimden uzunlugu 153mm yapiyor miknatislarda 8 tanesi 160mm yapiyor büyük ihtimalle sigmayacak peki boyutlarini nasil oranlicam ?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Evet, mıknatısların yönleri var. Ben öncelerden her mıknatısın yüzeyine N S N S diye markör kalemle yazıyordum. Şimdi yazmaya gerek yok. İlk mıknatısı rotora yapıştırdınız. (Buradaki yapıştırma kelimesi yapıştırıcı kullanmadan mıknatısın kendi çekme özelliğidir.) İkinci mıknatısı ilk mıknatısın yanına getirdiğnizde mıknatısların yan yüzeyleri birbirini çekiyor olmalı. Şayet birbirini çekmiyor pozisyonda yaklaştırısanız diğer mıknatısın üzerine yapışmaya çalışır.
Bu şekilde tüm mıknatısları yapıştırıcı kullanmadan rotora tutturun. İlk mıknatısla son mıknatıs arasında ne kadar boşluk kalıyor, bir görelim. 8-10 mm. gibi boşluk kalırsa bu boşluğu tüm mıknatıs arasına eşit dağıtmak gerekir. Yani aralarına 1 mm. kalınlığında plastik bir malzeme koyarak yapıştırmalı.

Ama hesaplarıma göre sizin mıknatısların genişliğ 19 mm. olması gerekecek. Yani 8 mıknatıs rotor üzerine tam sığmıyor. Mıknatısların rotora yapışan kısmından, yani alt köşelerden yarımşar mm. traşlamak gerekecek sanıyorum.
Tüm mıknatısları rotor ölçüsüne göre ayarladıktan sonra kuvvetli bir yapıştırıcı ile aynı şekilde yapıştırılır.

ÇOK ÖNEMLİ NOT : Bu mıknatıslar çok güçlü mıknatıs olduğu için çalışma esnasında birbirinden en az 30 cm. uzakta tutun. Mıknatısların iten veya çeken yönünü bulmak için mıknatısları avuç içine alın, birbirine öyle yanaştırın. Kesinlikle parmak ucunda tutarak denemeyin.
Mıknatısları tekrar birbiri üzerine almak gerektiğinde her mıknatıs arasında en az 5 mm. kalınlığında plastik, ahşap vb. malzeme koyun. Bu hem mıknatısları birbiri üzerine koyarken yardımcı olur, hem de birbirinden ayırırken.

Mıknatısları birbirinden ayırırken ahşap bir masa üzerine koyun, sıyıracağınız mıknatısı masa kenarından aşağıya doğru sıyırın. Karşılıklı tutup çekmeyle ayrılmazlar.
Bu mesajım çok uzun olduğu için okumadınız galiba.Burada anlatmıştım. Mıknatısların rotora yapışan alt tarafında, mıknatısların birbirine değen kısımlarından yarımşar mm. traşlıyoruz. Bu traşlama işini avuç içi taşlama ile çok fazla üzerinde tutmadan hafif hafif traşlıyoruz. Uzun süre traşlamaya devam ederseniz mıknatıs ısınarak manyetik özelliğini kaybeder.
 
Son düzenleme:
Sayin Sef'im, hani bazi anlar vardir, ne diyecegini, ne soyleyecigini veya nasil davranacagini sasirir insan. Iste sizin karsinizda oyle oluyor insan.

Benim babamda 54 yasinda, lise yillarini izmit'te gecirmis anlattigi anilarindan o gunun kosullarini az cok anlamaya calisiyorum. O zamanlar hersey maddiyata bagli degilmis, arkadasliklar da dahil..

Bu arada geldigim son asama:
ws9zmb.jpg


1676pmg.jpg


3536y2w.jpg


1pdwyr.jpg


2z7ik2o.jpg
 
1889504_778928478801798_1305609916_o.jpg şefim eve yeni geldim. şimdi deneme amaçlı yanyana yapıştırdım. arada fotograftaki kadar mesafe kalıyor.
 
Arkadaşlar heyecanınızı ben de yaşıyorum paylaşıyorum ama hızınıza yetişemiyorum :) bi ara verin bi soluk alın gençler :D
ben de sizler gibi akşamları nete giriyorum ve kaldığım yerden son mesajı okuyana kadar baya bi zamanıma saatlerime mal oluyor :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,912
Kullanıcılar
450,936
Son üye
kemalarda34

Yeni konular

Geri
Üst