Evet, mıknatısların yönleri var. Ben öncelerden her mıknatısın yüzeyine N S N S diye markör kalemle yazıyordum. Şimdi yazmaya gerek yok. İlk mıknatısı rotora yapıştırdınız. (Buradaki yapıştırma kelimesi yapıştırıcı kullanmadan mıknatısın kendi çekme özelliğidir.) İkinci mıknatısı ilk mıknatısın yanına getirdiğnizde mıknatısların yan yüzeyleri birbirini çekiyor olmalı. Şayet birbirini çekmiyor pozisyonda yaklaştırısanız diğer mıknatısın üzerine yapışmaya çalışır.
Bu şekilde tüm mıknatısları yapıştırıcı kullanmadan rotora tutturun. İlk mıknatısla son mıknatıs arasında ne kadar boşluk kalıyor, bir görelim. 8-10 mm. gibi boşluk kalırsa bu boşluğu tüm mıknatıs arasına eşit dağıtmak gerekir. Yani aralarına 1 mm. kalınlığında plastik bir malzeme koyarak yapıştırmalı.
Ama hesaplarıma göre sizin mıknatısların genişliğ 19 mm. olması gerekecek. Yani 8 mıknatıs rotor üzerine tam sığmıyor. Mıknatısların rotora yapışan kısmından, yani alt köşelerden yarımşar mm. traşlamak gerekecek sanıyorum.
Tüm mıknatısları rotor ölçüsüne göre ayarladıktan sonra kuvvetli bir yapıştırıcı ile aynı şekilde yapıştırılır.
ÇOK ÖNEMLİ NOT : Bu mıknatıslar çok güçlü mıknatıs olduğu için çalışma esnasında birbirinden en az 30 cm. uzakta tutun. Mıknatısların iten veya çeken yönünü bulmak için mıknatısları avuç içine alın, birbirine öyle yanaştırın. Kesinlikle parmak ucunda tutarak denemeyin.
Mıknatısları tekrar birbiri üzerine almak gerektiğinde her mıknatıs arasında en az 5 mm. kalınlığında plastik, ahşap vb. malzeme koyun. Bu hem mıknatısları birbiri üzerine koyarken yardımcı olur, hem de birbirinden ayırırken.
Mıknatısları birbirinden ayırırken ahşap bir masa üzerine koyun, sıyıracağınız mıknatısı masa kenarından aşağıya doğru sıyırın. Karşılıklı tutup çekmeyle ayrılmazlar.