wolf-4503
Üye
s.a.Aleykum Selam Hocam. Cop kollari bu sekilde kivirmak benimde aklima gelmisti, germe esnasinda kablolar zarar gorur diye yapmadim. Bende cikriksiz sardim Elimde klima dis unite fan motoru var fakat stator cok kucuk oldugu icin kenarda oylece duruyor. Simdi elimde 1.5 klio civari kabloda kaldi. Bu yapmis oldugunuz alternator ile alacaginiz gucu bizimle paylasirsaniz elimde kalan kabloyu degerlendirebilirim. Gerci birtane daha buyuk stator alip onla calismak istiyorum
sn ahmet_gr bu alternatöre sn şef bu konuyu açmadan başlamıştım ama o benden 2 hafta kadar önce bitirdi rotordan talaş alma işini kendim matkabın ucuna bağlayıp düşük devirde eğeleyerek yaparken rotor gevşemiş (her işi de kendin yapmıcan arkadaş ).uçları kısadevre ettiğimde sadece mil dönüyor bu yüzden de sağlıklı bir ölçüm yapamadım.tel kesitim 2x0,35 telden olduğundan gerilim boşta 20V. civarında elle çevirmede.ama ufacık yapının içinde 12 ad mıknatıs olunca ilk hareketi alması biraz güç oluyor açıkcası.tekrar içini açtıp rotoru mile kaynattırıp denediğimde net sonuçları paylaşırım