Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

kusura bakmayın adını bilmiyorum . yeniyim bu işte.yazılarınızdan öğrenip takip etmeye çalışıyoruz. sağolun
asıl doğrusu bu resim. yandan göstermesi kolay diye onu eklemiştim kusura bakmayın.. motorino_motor_new_hall_sensors.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sizin resim üzerinde çizdim. Mıknatıslar arasında boşluk kalıp kalmaması çok önemli değil. Mıknatısları yapıştıracağınız yerin ölçüsünü 24'e böldüğünüzde çıkan ölçü kadar mıknatıs genişliği olabilir. Yani arada hiç boşluk kalmıyor olsa da böyle yapılabilir.
Fisher-paykel motoru da aynı mantıkta ama verdiğiniz resim elektrikli bisiklet motoru. Hub motor da denilir.

Ekli dosyayı görüntüle 16139
 
Son düzenleme:
şefim eklentiyi açamıyorum . hata veriyor. yeniden yüklemeniz mümkünmü acaba
 
Sayın şef bey elimde kala kala 16 adet 20x10x1 mıknatıs kaldi bende can sıkıntısına bisiler yapayim dedim ve flanş icin cizim yaptım resimde net okunmayabilir.
Bir bobin kolu 5mm yaptim iki kol 1 cm tekabül ediyor mıknatıs koydugum yerin altından ve üstünden 1 er milim bıraktım bobin ic uzunluk mesafesi ise 22mm oldu. 8 adet bir flanş olarak cizdim ama dogrumu bilmiyorum paylaşmak istedim..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Evet aynen böyle Emre bey kardeşim. Bir de mıknatısları bobin üzerine denk geldiği halini çizerseniz ona göre yorum yapayım.
 
Bu soruyu sorma ihtimali icin onceden hazirlamistim mıknatıs boyutlarını sayın şef. Ama suan elimle hizlica koyduğumdan mesafeler esit değil gibi gozukebilir. Her 3 bobine 4 mıknatıs gelecek sekilde hepsini esit mesafede ayarladim.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Ekli dosyalar

  • 1393545817225.jpg
    1393545817225.jpg
    33.5 KB · Görüntüleme: 44
Tamam işte, böyle. Aslında flanş alternatör için üçgen şeklinde mıknatıs en ideal olanıdır. Dikdörtgen mıknatısların bir kısmı bobine tam basmıyor. Ama üçgen mıknatıslar da hem kolay bulunmuyor hem de çok pahalı.
Mıknatıslar üçgen olsaydı nasıl olurdu aşağıda.flanş alt..JPG
 
Son düzenleme:
şefim özür dilerim . maalesef gene hata veriyor. acab siz teyiden kendi bilgisayrınızda indirebilirminsiniz. bendeki bilgisayardamı sorun var. linkinizi tıkladığımda dosya yok diyor . yönetici ile irtibata geçin diye beni başka sayfaya yönlendiriyor.
 
birde asıl elimdekihub motor dediğiniz bisiklet motoru. çizminiz onun içinde aynen geçerli değilmi sayın şfim
 
Tamam işte, böyle. Aslında flanş alternatör için üçgen şeklinde mıknatıs en ideal olanıdır. Dikdörtgen mıknatısların bir kısmı bobine tam basmıyor. Ama üçgen mıknatıslar da hem kolay bulunmuyor hem de çok pahalı.
Mıknatıslar üçgen olsaydı nasıl olurdu aşağıda.Ekli dosyayı görüntüle 16142

Teşekkür ederim şefim yavaş yavaş ilerliyorum artık yanlız bu küçük çaplı çalışma icin kaclik tel sarmaliyim 1mm cok kalin 0.5mm lik tel de sipir az olur 0.3 ideal olurmu ki zaten önemli olan küçük çaplı olsun ne ürettiği önemli değil ogrenmemi sagladiktan sonra..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Paintte çizdim. Umarım anlaşılır olmuştur. Siyah çizgiler bobinleri, kırmızı ve mavi çizgiler mıknatısları gösteriyor.mıknatıs yerleşimi.JPG
 

Forum istatistikleri

Konular
129,048
Mesajlar
922,840
Kullanıcılar
451,317
Son üye
cırak ve usta

Yeni konular

Geri
Üst