Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

NÜVELİ SİSTEM  5 fazlı.jpg sayın şefim resimdeki 5 fazlı nüveli sistem doğru olmuş mu? teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
NÜVELİ SİSTEM  5 fazlı.jpgyoksa bu mu doğrusu. sanırım bu ikinci yüklediğim doğru .
 
role cabuk bozulur diye. yoksa role işimi gorür. benim şarz kontrol şarz letleri 4 er 4 er artıyor 2. let yanınca anaktarlama yapıyo.
 
Röleleri gerekli gerilim ve akım degerlerinde kullanırsanız çabuk bozulmazlar aslında. Ha birde kaliteli röle kullanmanız gerekir fakat illada röle kullanmak istemiyorum derseniz kontaktör kullanabilirsiniz.
 
Sayın Şefim ;

Bilgilerinizden yararlanmak adına ; benim alternatör konusunda takıldığım nokta gerilim ve akım değerlerini ayarlamak konusunda. Çeşitli formüller var fakat şuan kafamı toparlayamadığım için yerine oturtamıyorum.

48 Oyuklu 16 kutuplu 375 devirde olan bir alternatör sarımı için uğraşıyorum fakat şu mıknatısları kutuplara yerleştirme konusunda biraz kafam karıştı... 123 123 123 diye giden fazların herbirine bir mıknatıs gelmeyecekmi yoksa 12 3 12 3 yani iki faza getirip nötr mi bırakacağız bir fazı?

Sizin sorduğunuz şekliyle cevap vereyim. 1 ve 2. oyuklara mıknatıs gelecek, 3. oyuk boş kalacak. 12 3 12 3 sistemi yani.

Bu durumda 1. oyuk artı alternasta, 2 oyuk eksi alternasta olur iken 3. oyuk bobinleri nötr konumundadır.
 
arkadaşlar bu benim yeni türbinim 5 kw kanat çapı 6.56 metre üzerinde 1/15 redütör var nasipse 15 metre kafes direğe montaj yapıcam yorumlarınızı bekliyorumFotoğraf0104.jpg
 
hayırlı olsun sayı atasan. ancak bir iki resim olabilse daha iyi görülür sanırım.
 
arkadaşlar bu benim yeni türbinim 5 kw kanat çapı 6.56 metre üzerinde 1/15 redütör var nasipse 15 metre kafes direğe montaj yapıcam yorumlarınızı bekliyorumFotoğraf0104.jpgFotoğraf0103.jpgFotoğraf0097.jpgFotoğraf0095.jpg
 
Son düzenleme:
Sayın meraklı.
1.resim nispeten daha doğru ama eksikleri var. Aynı renk bobin sıralaması hatalı olmuş, rastgele çizilmiş. Herhalde mıknatıs yerleşimini sorduğunuz için buna özen göstermediniz. İkinci bir eksik te bobinler arası geçişler. Aynı renk bobinler hep birbirine giriş-çıkış yapmalı.
Ben aşağıda bir çizim yaptım.

5 faz sarımı.JPG
 
Sayın Orca, sizde osiloskop varmı acaba ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst