s7-300 sm334 analog çıkış

malisen171

Üye
Katılım
23 Eyl 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhabalar,

CPU 312C ve SM334 AI4/AO2x8bit analog giriş/çıkış modülü kullanarak G110 invertere 0-10v arası gerilim göndermek istiyorum.
Invertorün 0-10v ayarlarını starter ile bağlanıp yaptım.
Herhangi bir analog giriş almadığım için Simaticte vermiş olduğum integer değerini FC106 unscale fonksiyonu ile çevirmeye çalışıp PQW adresine göndermeye çalışıyorum ama bir türlü beceremedim.

Konuları araştırdığımda birşey farkettim, hardware e girip modülün 0-10v ayarlarını yapın denilmiş hep, ama ben modülün ayarlarına girdiğimde sadece
'General' ve 'Addresses' sekmesi görüyorum, bu 2 yerde de herhangi bir ayar yok.

Yardımcı olabilcek var mıdır acaba? Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
Ali
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Senin seçtiğin modelde software ayarı görünmüyor fakat modülün yan tarafında kare şeklinde bir siyah hardware ayarı olması lazım senin elindeki modülün kodu nedir?
bir kontrol et derim.
 
Modülü söktüm, herhangi bir ayar yapılabilcek bişey yok etrafında.
Model kodu da 6ES7 334-0CE01-0AA0
 
Merhabalar analog çıkış kartının yan tarafında A.B.C. D ye kadar harf va,rdır burda zaten katolğunda amper için volt için nasıl yapılacağını anlatır eğer hala sorun yaşıyorsan bana özel meillden ulaşabilirsin sanna yardımcı olurum.
 
Sorunu çözdüm şöyle ki, herhangi bir hardware ayarı yok bu modelde. Akım yada volt hangisini istiyosanız ona göre kablolama yapıyosunuz. Burda bi yanlıs yokmus zaten.
Ama ben 15 yada 18inci terminali topraklama yapmak için CPU nun M girişine bağlamıştım.
Bu sorunla karşılaşan olursa aynı hatayı yapmasın yoksa sadece inputları okuyabiliyosunuz ve modül calısıyo sanıp outputlara çıkış veremiyosunuz, çıldırmayın benim gibi :)
Güç ünitesinin toprağına bağlayınca herhangi bir sorun kalmadı, invertere hız kontrolü verebildim.
Kolay gelsin herkese..
 
ii günler tam olarak demek istediğini anlamadım 4-20 akım çıkışı için 19-18 terminalden almıyorum tam olarak bi açıklayabilirmisin?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,850
Mesajlar
920,987
Kullanıcılar
450,955
Son üye
bekobrky123

Yeni konular

Geri
Üst