Merhaba
bir laptop wifi üzerinden internete bağlı. Cpu mu da ethernet kablosunu ile bu laptop abağladım web server tik ini aktif ettim ve cpu yuklemesi yaptım. Ancak tarayıcıdan ıp adresını yazdığımda bağlanamadım. neden olabilir.
Test için Wi-Fi'yi kapatsanız daha iyi olur. CPU ile ip blok'larınız farklı olabilir.
Aynı subnet mask'da olmanız ve benzer ip adreslere sahip olmanız lazım.
Örnek:
CPU ve PC'deki subnet mask: 255.255.255.0
CPU ip: 192.168.1.5
PC Ethernet ip: 192.168.1.6
Ethernet üzerinden cihazlar birbirine bağlı olduğu ve bu durumda ethernet üzerinden internete çıkma ihtimali olmadığı için PC ethernet ayarlarında, varsayılan gateway ve DNS adreslerini boş bırakabilirsiniz.
merhaba 4 farklı noktam var her bir noktanın modemi var bunları tek bir noktadan izleyebilirmiyiz.
Bu işlemi için cihazları internet üzerinden ModBus sorgulanabilir hale getirmeniz gerekmektedir. Bir sistemin bu 4 cihazla haberleşmesi gerekmektedir.
Bunun için bir SCADA yazılımı, enerji yönetim yazılımı, sensör takip uygulaması kullanabilirsiniz veya programlama tecrübeniz varsa kendiniz istediğiniz uygulamayı geliştirebilirsiniz.
Merhabalar
Simatic s7-1200 PLC ile Tp1200 Compfort panel kullanmakyatım.
Bu sistemi uzaktan izleyebilmek veya program yüklemesi yapabilmek istiyorum. Denemelerim sonucu henüz başarılı olamadım.
Port Yönlendirme vs. şeklinde denemelerim oldu.
bunu yapmış olan var mıdır aranızda ? veya nasıl yapılabilir.
Statik ip kullanmıyorum. yerel ağda bağlanmakta problem yok ama uzaktan bağlantıda panele veya plc ye ulaşamıyorum.
Bu işlemi uzun vadede yapmak isterseniz statik ip kullanmak zorundasınız.
Eğer local network'den erişim sağlayıp internet üzerinden erişiminiz yoksa sorun kesin port yönlendirmededir.
Önemli not: bir cihazın internete çıkabilmesi için default gateway adresinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu ayarı belirlememiş olursanız internete çıkma imkanı yoktur. Bu ayarı ve DNS ayarını modemin local ip'si olarak belirleyip test edebilirsiniz.