Bilgisayarım çalışması gerektiği gibi çalışmıyor başka yere götürünce düzeliyor acaba bu kötü Sigorta buna sebep oluyor olabilir mi?
" Sağdan,soldan beslenebilir " tabiri güzel bir tabir.Ancak dataşitte,röle üstünde N,L yazıyor.
Siemens, iki kutuplu kacak akim koruma rolesinin sag veya sol yanina yerlestireceginiz iki kutuplu sigortayi barayla birbirine baglayabilirsiniz demek istiyor olabilir mi sami bey?
Bu bilğiyi buldum .
Başka firma !!!
http://www.legrand.com.tr/pdf/kacak-akim-koruma-anahtari-garanti-belgesi-ve-kullanim-kilavuzu.pdf
Ekli dosyayı görüntüle 88799
Bu bilğiyi buldum .
Başka firma !!!
http://www.legrand.com.tr/pdf/kacak-akim-koruma-anahtari-garanti-belgesi-ve-kullanim-kilavuzu.pdf
Ekli dosyayı görüntüle 88799
Doküman açılmıyor gibi.
legrand'ın açıklaması gayet anlaşılır. Siemens'in ise ''5SV kaçak akım koruma röleleri sol veya sağ taraftan beslenebilir'' açıklamasında bi anlatım bozukluğu olduğunu düşünüyorum. besleme falan denirse herkes aynı şeyi anlamaz.
Dediğiniz gibi, çeviri hatası var.Ben,faz girişi,sağdan veya soldan olabilir
diye anladım.Muhtemelen,anlatım hatası
var.
Doküman açılmıyor gibi.
Dediğiniz gibi, çeviri hatası var.
Sn @arkaplan 'ın mesajındaki Siemens sayfasının sağ üst köşesinden dili İngiizceye çeviriyoruz.
Sorunlu cümle;
5SV RCCBs are available with an N connection on the right or left. şeklinde karşımıza çıkıyor.
Bu cümleyi ileri ingilizce becerim ile (translate.google.com) Türkçe'ye çevirdiğimde
Sağda veya solda N bağlantısı olan 5SV RCCB'ler mevcuttur. şeklinde bir karşılık çıkıyor.
Yıllar önce aynı sorunu bende yaşamıştım. Daireye yeni taşınmıştık, klavyeye yaklaştığımda kendi kendine yazmaya başlıyordu. Bilgisayarcıya götürüyorum orada sorun yok eve getiriyorum yine aynı. Sonra nasıl olduysa buldum sorunu, topraklama hattı yokmuş prizlerde. O prizde nötrle köprüleme yapınca düzelmişti, tabi siz yapmayın. Toprak kablolarınız çekilmiş ama toprağa bağlantı yapılmamış olabilir, saat panosunda boşta bırakılmış olabilir. Ölçü aletiyle bakmak lazım veya elektrikçi çağırıp topraklamanız var mı yok mu kontrol ettirin.Bilgisayarım çalışması gerektiği gibi çalışmıyor başka yere götürünce düzeliyor acaba bu kötü Sigorta buna sebep oluyor olabilir mi?