Silikajel değişimi

Silikajel ağırlığının %40 ı kadar nem tutma özelliğine sahiptir.Rengi maviden pembeye döndüğünde fırınlanmalıdır, yada tek kullanımlık ise değiştirilmelidir.

Soruna gelince silikajel yağ ile temas ettiğinde ( mavi ise zamanla siyaha döner) nem tutma özelliğini kaybeder ve kesinlikle değiştirilmesi gereklidir.yağ kabını ise seviye işaretinin bulunduğu yere kadar trafo yağı ile doldur.

uzun zamandır silikajel ve yağ yok ise kurutucu kabı ile tank arası boru kapalı değil ise trafo izolasyon değerleri zayıflamış olabilir ,kir ve nemden dolayı ,test yapmakta fayda var ( delinme,%pf)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşım sen silikageli değiştir ve alt yağ kabındaki yağı arkadaşların söylediği seviye kadar yağını koy montajını yap hiç bir sorun olmaz.. Ama mutlaka silikageli değiştir. Birde silikagel ısıtılarak cebren yağı kusturuluyor ve tekrar kulanılıyor. Bu trafonun sağlığı için yanlış...ARKADAŞLAR
 
hepsini komple değiştirdim.teşekkürler şimdi mas mavi oldu...
 
Zamanla mavi renkten açılır ve tamamının rengi açılmadan tekrar silikageli değiştirmen lazım arkadaşım. Zamanla takip et arkadaşım silikagel yağ kabını trafo tenefüs yapıyormu. Tenefüs yaptığını görürsün yağ kabı kaynıyormuş gibi "Fokurdar" ....
Saygılar..
 
kesinlikle değiştirmekte yarar var bu arada alt yağ kabındakı yağ seviyesini fazla aşmamak gerekir ince bir çizgi vardır orayı gecmemekte fayda vardır.
 
Arkadaşlar silikajel lerin su anda rengi beyaz dır .diğer renkler kansorejendir haberiniz olsun .Beyaz diyince gülmeyin sakın mavi veya turuncu onlar bozulunca beyazlasır .bu beyazda seffaflasıyor istediğinizi kullanın ama kansorojen oldugunu unutmayın.
 
silikajeli fırında kurutarak kullana bilirsiniz fakat degiştirmeniz daha dogru olur koyacagınız yagda farketmez yag trafonun tenefusu esnasında havanın icindeki nemi tozu tumak icindir kolay gelsin bu arada bizm silikajeller mavi renk
 
mesajları bir gözden geçirdim de tekrar. ben dahi cevap yazmışız. mesajı ilk yazan arkadaş trafoya zarar vermiş ve biz o zararı kamufle etmesi için yardım ediyoruz. yaptığınız hatayı firmaya bildirmelisiniz bence
 
FAHRİ YETİş KaÇ yAşındasınız bilmiyorum ama abi olarak hitap etmek istiyorum sizin hayranlıkla takip ediyorum...



Zengin paylaşmalı,
Fakir terlemeli,
Herkes kendi işini bilmeli. :D :D :D
 

Forum istatistikleri

Konular
129,048
Mesajlar
922,846
Kullanıcılar
451,318
Son üye
ibrahimturan20

Yeni konular

Geri
Üst