Sona yaklaştık (sigma cnc projesi)

daha önce böyleydi ayar motorlar biraz fazla ısınıyor gibi geldi bana o yüzden geri çektim
Benim sürücü cwd556 ve motorlar 3a şahin rulmandan alınma...Benim motorlarda çok ısınmıştı bende akımı düşürmek zorunda kaldım. Sebebi ne acaba.
 
20160531_172503.jpg

@Yusuf&CNC her ihtimale karşı bulunsun dedik.

XPS ısı yalıtım levhaları E yangın sınıfına sahiptir. Alev kaynağının sürekli temas etmesi ile yanmaya devam eder. Alev kaynağı uzaklaştırılınca yanma durur.
 
MDF sana dedikleri gibi ciddi sorunlar yaşatır. Hemen MDF'ler tam esnememişken aluminyumdan kesebilirsin o parçaları..
 
mdf geçici olarak duruyor 12mm lik sacta eğrilik olduğu için kasma yapmıştı bende 20 lik alu den yapmaya karar verdim ama bi türlü ona sıra gelmedi bu günlerde sipariş edeyim artık alü. leri
daha önde alü işlemediğim için soruyorum parçaları direk birebir ölçelerindemi isteyeyim net kesip göndersinler yoksa biraz işleme payı olsun dıştan tekrar işlememi yapayım yani mesela parçamız 170x400 mm ise 170x400 mm isteyip sadece içinimi işleyeyim acaba ölçüleri keserken nekadar hassas oluyor satıcılar.
 
siz 5er mm paylı verin. yani 170x400'lük bir parçayı, 180x410 olarak paylı ölçüdür derseniz, adam bu ebatlara yakın keser. çünkü bant testere kullanarak kesiyorlar. cnc yada frezeci bu parçayı güzelce ebatlayıp ölçülerine getiriyor. hassas işleme içinde, elinizde ekipmanlar varsa hassas olarak ölçüp, toleranslı ölçüleri ile birlikte frezeciye bildirin. örneğin 40lık araba, 40 değildir, + - 0.02 gibi bir toleransı vardır. o yüzden, ya ekipmanları yanınızda götürüp bunlar böyle olacak deyin yada ölçüleri siz verin. mümkünse kaliteli bir kumpas kullanın. ayrıca, arabaların taşlanmış yüzeyleri için kesinlikle referans faturası açın ki hem montajda hemde parallelikte yardımcı olsun. örnek olarak;

upload_2016-6-1_10-27-33.png


vidalar tek başına paralellik göstermez, o yüzden sıkarken çok zorlanırsınız tam ölçüde tutabilmek için.

ayrıca, spindle ayakları içinde fatura açmanız, diklik ve parallelik için yardımcı olacaktır. özelliklede, mukavvemet ve esneme açısından.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,825
Mesajlar
920,794
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst