Bu 20 bacaklı arkadaşa nasıl peki yazılım atılıyor? Bu arkadaşlar katot, anot display sürebiliyolar anladığım kadarıyla. Mesela Stm8s003f3p6 entegresi diyebilir mi ben 3 digit 7 segment katot display sürüyorum, Anot display sürmem diyebilir mi? (Sürmek için yazılımımı değiştir derse bu entegre, onu 500 derecede yağda kaynatırım Hayata mutlu bakamaz hale gelir.)Bunlar mikrodenetleyici yani programlanabilir entegreler denebilir.
Yada halk tabiriyle yazılım atmadan çalışmayan entegreler diye düşünebilirsin.
Arabalardaki full paket gibi bu entegrelerdede bazı özellikler var.
Hangisinde ne özellik var hangisinde yok datasheetlerinde yazar.
Üretici farklı özellikteki benzer cihazlar için farklı model numaraları verir.
Stm8s103f3p6 entegresinin ampermetre ve voltmetre ölçmek için kullanılan pcb de kullanıldığını düşünüyorum. Bu durumda 2 adet 3 Digit 7 Segment Display sürülmüş ve bunun için yazılım hazırlanıp, daha fazla mı eeprom'a ihtiyaç duyulmuş?Tabloda eeprom boyutları farklı olduğu görülüyor:
https://hackaday.io/project/16097-e...fference-between-stm8s003f3p-and-stm8s103f3p6
Ben sadece şey düşünmüştüm, sürülen anot displayların sayısı 1 değilde, 1 den fazla olursa yazılımı büyütmek mi gerekmiş veya ondan mı eeprom boyutu artmış demek istemiştim.Diğer konunda ortak anod ve ortak katod 7 segment süren modellerinde bu iki farklı mcu var demişsin.
Anod veya katod sürmek için gerekecek bir fark değil eeprom.
Bu iki mcu çoğu durumda birbirinin yerine kullanılabilir.
Üretim esnasında hangisini uyguna bulabildiyse kullanmıştır üretici.