25 Voltluk değer, fazlar arasındaki dengesizlik sonucu oluşabilir. Koruma topraklamasında ise 0V istenilmeyen bir değer (faz-nötr kısa devre durumu), e 25V'ta normal bir değer değil eğer topraklama doğruysa. Arızadan kastım sistemin normal olmaması durumuydu.
Bilmiyorum ne kadardır Elk. Tkn. liği yapmaktasın fakat ben daha yeniyim Elbette öğreneceğim şeyler çok. En önemlisi de bunun fazla zaman almayacağıdır Teşekkürler.
Şimdi de, her abonenin, özellikle apartman ve iş merkezlerinin panolarında nötrün topraklanması... Belki de eşpotansiyel topraklama... Ama mutlaka olmalı. Klemens oksitlenmesi nedeniyle bile, nötr hattında sorun olduğunda sonuçlar malum...
Gelelim bu topraklama olayına. Nötrün topraklanması bana çok mantıklı gelmemekte aslında. Faz yeri olurda değişirse enerji kaynağından, cihazların topraklanan metal aksamlarında faz olmuş olur ve çarpar. Trafo tarafındaki yıldız noktasının topraklamasından bahsetmiyorum. Son kullanıcı benim derdim. Görüşlerini bekliyorum.
Arkadaşlar hepinize teşekkürler bir çok bilgiyi edinmiş oldum bende.Ancak sayaca nasıl etkisi olur daha net açıklayabilirmisiniz merak ettim.
Led yanar ve sayaca da etkisi olur.