Sayın
Under Ground ne de güzel bir görsel paylaşmış.
Sayın
akbasoglu,
Üslubunuz tüm itiraz belirten cevaplara, konunun devamı boyunca hep aynı şekilde, hodri meydan diyerek, üyeleri teste çağırmak şeklinde. Biliyorsunuz ki buradan hiçbir kullanıcı böyle bir teste tamam demeyecek. (Aşırı ekstrem uygun durumda kişiler hariç, forumda örneği varmıdır bilmiyorum) Hiçbir bilimsel kanıt görmedim sizde. Yayınladığınız video hiç inandırıcı değil.
Şahsım adına ürününüzün işlevselliğine hiç inanmıyorum, isteyen üye istediği bilgiye inanabilir. Bir dönem
Elektrik tasarruf cihazı diye kondansatör satan firmaların ürünlerinden sadece bir tık ileridesiniz. Basit gerilim hatalarında 0.50 Tl'lik varistörler bir miktar koruma sağlayacaktır. Piyasadaki neredeyse tüm, bilhassa
Elektronik ürünlerde enerji girişinde zaten varistör bulunmaktadır.
Aşırı gerilim sadece 231/400 V. şebeke geriliminin %10 yükselmesi değildir. Og hattı kopar, trafo izalasyonu zarar görür OG-AG teması sağlanır, sistem yaklaşık 20kV "aşırı gerilime" maruz kalır, kimse de ben bu aşırı gerilimden sistemi %100 korurum diyemez.
Parafudrlar böyle durumlarda yüksek dayanım akımları sebebiyle(Onlarca kA) sistemi tehlikeye atan aşırı gerilime, elektrik en kısa (en az dirençli) yolu tercih eder ilkesine dayanarak direkt toprak irtibatı sayesinde en az dirençli yolu gösterir(uygun kablo kesitleri ile, 2,5 mm2 değil) ve aşırı gerilimin sisteme zarar vermeden toprakla buluşup sıfırlanmasını sağlamaya çalışır.
Yazıma cevap vermek zorunda değilsiniz, düşüncem değişmeyecek, muhtemelen kimse de, en azından ben vakit ayırıp test yapmaya gelemeyeceğim. Zorunlu kalmadıkça konuya mesaj yazmaktan da imtina ediyorum. Saygılar.