Usta ve Teknik adamı ayıran soru :)

alternans.jpg

bu resimdeki dalgaların hepsinin dalga formu aynımıdır? Aynı değildir değilmi? genlikleri de farklıdır. kare dalga daha fazla alanı tarar dolayısıyla duty cycle en büyük kare dalgada olur dolayısıyla en parlak kare dalgada yanar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
alternans.jpg

bu resimdeki dalgaların hepsinin dalga formu aynımıdır? Aynı değildir değilmi? genlikleri de farklıdır. Genlikleri aynı olsa dahi kare dalga daha fazla alanı tarar dolayısıyla duty cycle en büyük kare dalgada olur dolayısıyla en parlak kare dalgada yanar.

Sen bana hala cevap vermedin? Evet yukarıdaki dimmer çıkışlarında Vrms değerleri nedir? devreyi kur rms ölçen aletin varsa otur ölç ondan sonra gel buraya ahkam kes !

Alan tarama malan tarama arkadaş lambaya uyguladığın gerilimin rms değeri diyorum etkin değeri git etkin(efektif) değer nedir onu bir öğren !
 
rms = Vm x0.707 değil mi
vm değerleri farklı sinyallerin efektif değerleri farklı çıkacak elbette !!!!!!!!!!
 
EEEEEEEEEE soruda vrms değerleri eşit neyin kafasını yapıyorsun o zaman !

Git Allah aşkına temel terimleri öğren öyle gel buraya !
 
öncelikle yaşına saygım var bak azarlar gibi konuşma diyorum hala aynı tavır. Ben temel terimleri biliyorum bilmediğimi gider öğrenirim ama sen bu saatten sonra tartışma kültürünü öğrenir misin bilemem arkadaşım hadi kal sağlıcakla
 
Arkadaş Elektriğin temel bilgileriyle ilgili bana bilgim yokmuş gibi bir tavırla yaklaşarak tartışırsan yaşı başı ne olursa olsun hiç kimseye saygı duymam !
Elektrikte şu iki temel bilgiyi beynine sok !
1- Gerilim, Frekansının ohmik yüke etkisi yoktur.
2- Vetkin değer: Etkin değer ısı etkisi ile alakalıdır. Yani bir direnç üzerinden akan akımın DC’de yaptığı işe eşit iş yapan AC değeridir.

Sende kal sağlıcakla ama bilmediğin konularda biliyormuş gibi hiç kimseyle böyle tartışmalara da girme.
 
arkadaşım sen de şu pwm olayını bi araştır oradan öğrendiklerini beynine kazı !!! ondan sonra gel tartışalım.
frekansın bu olayda etkisi olmadığını zaten ilk mesajımda yazdım. Sana bilmiyormuşsun gibi yaklaşmadım sen saygı duymazsan ben sana hiç saygı duymam pwm konusundaki cahilliğini yüzüne vururum git de öğren güzel abicim
 
Sen ne mezunusun sana pwm'i hap yapar yediririm. Terbiyeli ol.
 
valla hapı bi kendin ye iyice özümse sonra başkasına yedir.
 
Madem PWM'İ çok iyi biliyorsun söyle bakalım;
PWM teknolojisinde Vm yani tepe değeri eşit kare dalgada %25duty cycle ile %75duty cycle arasında Vrms değerleri aynı mı?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,838
Mesajlar
920,892
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst