Usta ve Teknik adamı ayıran soru :)

Burada yanılgıya düşülen en önemli olay şu;
Vp peak değerine göre, dalga şekli ve taradığı alana göre Vefektifin değişmesi olayı tabii ki doğrudur ancak soruda tüm dalga formlarında Vefektif değeri eşit verilmiştir yani Vefektif tüm dalga formlarında eşittir bu durumda dalga formu ve peak değerinin önemi olmaz. Bilmek çok önemlidir ama doğru bildiğini anlaşılır bir şekilde izah edebilmek çok büyük bir meziyettir...
sayın @YaşlıUzman evet efektif değerler eşittir ancak dalga formunun önemi nasıl olmaz. O halde triyaklı faz kontrol devrelerini nasıl açıklayacağız.?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
zaten efektif değer değişmez orda parlaklığın değişmesi tamamen duty cycle la alakalı yani dalga formuyla
 
Dimmer devresinde lamba aydınlatma şiddeti yarıya indi tatbik gerilimi RMS değeri yine 220v mu? Kıyıcı devresi ile olayın ne alakası var !

arkadaş 5 tane füze farklı şekillerle hedefine gidiyor ama hedefe vuruş şiddetleri aynı şimdi füze kare dalga çizse ne olur takla atarak gitse ne olur anladın !

I=Veff/R
P=VeffxI
 
bi kere öyle ünlem işaretli falan konuşmayın üsluba dikkat azarlar gibi konuşamazsınız benimle sizin karşınızda çocuk yok!
peki pwm olayı ne o zaman ??? duty cycle ??? gerilimin Vp değeri değişmeden tatbik edildiği süre ayarlanarak nasıl parlaklık değiştiriliyor o zaman sayın elektrik mühendisi bey ??
 
tamam ben dersime çalışayım ama sizde bi bilgilerinizi tazeleyin bence
 
Temel bilgiler tazelenmez çünkü değişmez !

Daha da olmadı deney yap ama uyguladığın dalga formu frekansı şekli ne olursa olsun Vrms değerinin 220v olduğunu ölç ve gözünle gör ok.
 
evet bazen malesef temel yanlış atılıyor yılların ustası olunsa bile birgün böyle karşısına çıkıyor insanın
 
İstediğin tekniği uygula PWM uygula, triyak kullan, tristör kullan, istediğin teknolojiyi kullan ama yaptığın deneyde lambaya tatbik ettiğin gerilimin Vrms:220v olduğunu gör. Sonra bak gördün mü deney sonucu böyle çıktı diye gelmeyin buraya okey !
Yani sinyalin ister genliğinle ister frekansıyla oyna neresiyle oynarsan oyna etkin değerinin 220v olduğunu ölç öyle yap deneyini.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,908
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst