hakanozh86
Üye
WinCC 6.2 lisanslı scada ile Modbus Gateway (Modbus->TCP/IP) ile haberleşmek istiyorum.
WinCC 7.0'da "WinCC Communication Driver" pdf'inde bu işin yapıldığı döküman var. Sayfa 57de başlıyor. 59da yeni driver ile listeden "Modbus TCPIP" seçileceği belirtiliyor.
http://cache.automation.siemens.com/dnl/DY/DYzNjI0NDUA_37436836_HB/WinCCInformationSystemCommunication_en-US.pdf
WinCC 6.2 de ise new driver dediğimizde Modbus yok. Yükleme dosyaları .chn uzantılı. Araştırmalarda dosya adının "modbus serial.chn olduğunu buldum. Bu dosyayı bulmam gerekiyor.
WinCC ile 3 çeşit TCP/IP yöntemini denedim,
Simatic S7 protocol Suite -> Industrial Ethernet (Mac adresi ile)
Simatic S7 protocol Suite -> TCP/IP (IP adresi ile)
Simatic TCP/IP
Amacım sadece modbus ile haberleşme imkanı olan enerji analizörü ile scadayı haberleştirmek ve anlık gerilim dalgalanmalarını ve pikleri gözetlemek. Bunun için basit bir çözüm arıyorum.
Seçenkler şu anda
1. Modbus TCP driverini bulmak,
2. Modbus TCP OPC
Hangisini önerirsiniz? Her türlü önerilerinizi bekliyorum
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim
Saygılarımla
WinCC 7.0'da "WinCC Communication Driver" pdf'inde bu işin yapıldığı döküman var. Sayfa 57de başlıyor. 59da yeni driver ile listeden "Modbus TCPIP" seçileceği belirtiliyor.
http://cache.automation.siemens.com/dnl/DY/DYzNjI0NDUA_37436836_HB/WinCCInformationSystemCommunication_en-US.pdf
WinCC 6.2 de ise new driver dediğimizde Modbus yok. Yükleme dosyaları .chn uzantılı. Araştırmalarda dosya adının "modbus serial.chn olduğunu buldum. Bu dosyayı bulmam gerekiyor.
WinCC ile 3 çeşit TCP/IP yöntemini denedim,
Simatic S7 protocol Suite -> Industrial Ethernet (Mac adresi ile)
Simatic S7 protocol Suite -> TCP/IP (IP adresi ile)
Simatic TCP/IP
Amacım sadece modbus ile haberleşme imkanı olan enerji analizörü ile scadayı haberleştirmek ve anlık gerilim dalgalanmalarını ve pikleri gözetlemek. Bunun için basit bir çözüm arıyorum.
Seçenkler şu anda
1. Modbus TCP driverini bulmak,
2. Modbus TCP OPC
Hangisini önerirsiniz? Her türlü önerilerinizi bekliyorum
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim
Saygılarımla