emodiyator
Profesyonel Üye
İşletme girişinden pensampermetreyle ölçüm yaptım az önce ve okuduğum değerler şöyle xlp kabloda herfazın ortalaması 65 amper ama og. akım trafosu sekonderinden ortalama 13 amper okudum arada büyük bir yanılma var
Akım trafosunun sekonderinden 13 A okudum ifadesini pek anlamadım. Bundan kastın akım trafosunun sekonderine bir ampermetre bağlayıp sekonder akımını doğrudan okumaksa. Sisteminde 25/5A akım trafosu var ve işletme akımın 65 A demektir . Eger öyleyse oradan hızlı bir şekilde uzaklaş..
Kolay gelsin.....
Pens ampermetrelerle O.G. kablolarda ölçüm yapılabilir.Yapacağınız ölçümün doğruluğu aynen A.G. kablolarda yaptığınız gibi olacaktır.
Çünkü pens ampermetre dediğimiz alet okadar akıllı değildir. Ölçüm yaptığınız kablonun dışından o kablonun A.G. mi yoksa O.G. mi olduğunu bilemez. Burda önemli olan 3x kabloların dışından ölçüm yapmamaktır. Tabi toprak akımını ölçmeyi düşünmüyor iseniz.
D İ K K A T ÇOK ÖNEMLİ.
Bir arkadaşımız pens ampermetreyle enerjili kablonun tesbit edilebileceğini yazmış .
Sakın sakın ha ..Akım ölçen hiçbir cihazla gerilim kontrolü yapılmaz. Bu iş için ayrı cihazlar var.
Sakın sakın sakın akım ölçen bir cihazda 0 (sıfır) gördünüz diye (bu cihaz her ne olursa olsun) kabloya müdahale etmeyin.
Akımın 0(sıfır) olması gerilimin olmadığı anlama gelmez.
Ve site yöneticilerini uyarıyorum . Ölümcül sonuçlar doğuracak bilgilere lütfen müdahale edin. Bu mesele o buna ne dedi bu ona nedediden çok daha önemli.
Pens ampermetreyle kontrol ederim sıfırsa kabloyu keserim yazısı bu sitede durduğu sürece hepimiz vicdani sorumluluk altındayız demektir.
og nin cektigi akım nedir ki ya ufak bir deger niçin ölçmeyi düsünüyorsun salla gitsin