Y.G. kesiciler ters akım çalışırmı ?

kesiciy tersten beslemiş olmadınmı. Transfer barada güvenlik amaçlı akım trafosu kullanılmıyormu ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
madem koruma olmayacak 9249 ve 59 by-pass kesicilerini kapatarakda ulaşamazmıyız. by-pass kesicilerinin amacı bu değilmi değilmi zaten. yoksa adı by-pass kesici olmaz. 9 rakamı ile biten kesiciler by-pass kesicisidir.
 
1-Akım yönü değişimi koruma fonksiyonunu etkilemez.
2- 9249 ve 9259 ayırıcıdır

Ayırıcıyı yük altında kapatamazsınız !
 
burda ayırıcıya 1 rakamı verilir demiş. ve by-pass ayırıcısına 9 rakamı verilir demiş.
 
Adı soyadı göbek adı ne olursa olsun yük üzerine ayırıcı kapanmaz !
 
yük altında kapanmaz ama gerilim altında kapanır. yük altında kapatmıyoruz. paralelinde yükü yüklenen kesici ve ayırıcılar mevcut.

neyse teşekkür ederim herkeze.
 
Güzel kardeşim kızmana gerek yok sen 49 ayırıcısını kapattın ardından 59 ayırıcısını kapatınca ne olacak yük akımı bölünüp kapattığın ayırıcıdan akmayacak mı? anladın? 59'u leblebi gibi kavurdun !

Kestirme ana yol varken tehlikeli patika yollara giriyorsun.
 
Son düzenleme:
bu tür yerlerde ayırıcı ile kesici arasında elektriksel kilitlemeler vardır. ayırıcının kapatılabilmesi için kesicinin açık olması gerekir.

benim anladığım burada 154kV 380kV a çıkartıldıktan sonra 2 tane yedekleme amaçlı ana bara oluşturuluyor. ve bunların çıkışları da yine ortak bir hat ile fider1 ve 2 üzerinden şebekeyi besliyor. bu durumda transfer barası ne amaç için kullanılıyor? 154 kV tarafına doğru trafo1 ya da trafo2 den enerjili olmayan trafoyu beslemek için tasarlanmış gibi görünüyor. tüm sistemi bilmeyince fazlasını da söylemek mümkün değil.

ikinci konu ise 9235-36-37 hattı üzerinde yönlü bir koruma yoksa hiçbir şey olmaz. akımın yönünün değiştirmesi korumaya bir etkisi olmaz. her durumda koruma çalışacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,884
Mesajlar
921,333
Kullanıcılar
451,028
Son üye
Mashiro Shiina

Yeni konular

Geri
Üst