paravan a.ş.
Üye
GURUPARGE KULLANABİLİRSİNBirde kompanzasyon röleniz hangi marka ve model her reaktif güç kontrol rölesi şönt reaktörü kontrol etmiyor!
GURUPARGE KULLANABİLİRSİNBirde kompanzasyon röleniz hangi marka ve model her reaktif güç kontrol rölesi şönt reaktörü kontrol etmiyor!
Statik kompanzasyon için şönt reaktör kullanacaksan gurup arge kullanmanı tavsiye edrimNeyin çözümü için ?
Şönt reaktör sürekli devrede olacaksa sabit olarak röleden öncesine takılır. Röleye takılmayacak.Birde kompanzasyon röleniz hangi marka ve model her reaktif güç kontrol rölesi şönt reaktörü kontrol etmiyor!
yük günün tüm saatleri için aynı ise doğrudur fakat değil ise yanlıştır en doğrusu 10 kvar şönt sürücü 3 adet 3.33 kvar monofaz şönt reaktör tabi rölede sürücüye uyumlu değil ise onu da değişmen gerekir daha net hesap için bir günün tüm günü saat başı endeks alırsan daha doğru bir hesaplama yaparsın o zaman saatlik şönt ihtiyacın kesin farklı çıkacaktırMerhabağlar......
Syn. Meslektaşlarım benim problemim Kapasitif sorunu.
Endekslerim, tüketim
Aktif: 6474
Endüktif: 596
Kapasitif: 5263
endeksler 30 günlük ve görüldüğü üzere kapasitif bedel ödüyorum.Buradan yola çıkarak ne kadarlık bir şönt reaktör kullanmalıyım bulabilirmiyim.
Ben şöyle hesapladım doğrumudur bilmiyorum sizinle paylaşmak iştedim.
Kapasitif tüketim(5263 kVARh) / Gün sayısı (30 gün) = yaklaşık günlük 176 kVARh
Kapasitifi yazdıran 3 fazlı UPS olduğunu düşünürsek
Günlük kapasitif tüketim (176) / 24 saat = yaklaşık 7,5 kVAR lık bir şönt reaktör. Tabi bunu UPS çıkısına 3 fazlı olarak bağlamayı düşünüyorum.
Ha UPS 120 kVA
Umarım doğru hesaplıyorumdur . Eğer doğru değilse yardımcı olursanız sevinirim.